Záběry boje „jeden na jednoho“. Americký přítel Ukrajinců Bradley zničil pýchu Putinovy armády

Ukrajinci zničili ruský tank T-90M.

Ukrajinci zničili ruský tank T-90M

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda v Doněcké oblasti zničila další ruský tank T-90M, jehož cena se pohybuje kolem pěti milionů dolarů (asi 114 milionů korun). Jde o jeden z nejmodernějších strojů, které Moskva během invaze nasadila. O demolici se postarala posádka obrněnce Bradley, který napadené zemi dodaly Spojené státy. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Existují věci, na které se můžete dívat pořád. Například bojové vozidlo pěchoty M2 Bradley, které zničilo ruský tank T-90M,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X.

Úder provedla ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda. Tato skutečnost naznačuje, že ke střetu došlo v blízkosti doněcké Avdijivky, kde zmíněná vojenská skupina dlouhodobě operuje. Na záběrech je vidět posádka ruského tanku, která projížděla zasněženou oblastí. Ukrajinci stroj okupantů posléze zasypali ostrou palbou, což vedlo k mohutnému výbuchu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry brutální „hry na schovávanou“. Ukrajinský dron dostihl okupanty a explodoval

M2 Bradley je americkou obdobou sovětských vozidel řady BMP. Ta během současného konfliktu používá jak Rusko, tak Ukrajina. Přítomnost americké těžké techniky na východní frontě není v poslední době ničím neobvyklým.

Už před časem se Ukrajinci pochlubili podobnými záběry, na nichž je vidět další souboj obrněnce Bradley s ruským tankem T-90M. Ukrajinské posádce se tehdy podařilo obrovský pásový kolos několikrát zasáhnout, což okupanty donutilo k ústupu. Později pozici stroje T-90M odhalil ukrajinský operátor sebevražedného dronu, který se postaral o definitivní likvidaci. Ruská posádka uprchla.

Moskva v první fázi invaze nasazovala tanky typu T-90 spíše výjimečně. Dost možná to bylo kvůli vysoké ceně – hodnota jednoho T-90M se odhaduje na zhruba pět milionů dolarů (asi 114 milionů korun). K přehodnocení situace Rusko bezpochyby donutil až překvapivě tvrdý ukrajinský odpor, který agresorovi dlouhodobě způsobuje obrovské ztráty.

Podívejte se na další záběry: Úder dronu na ruské vojáky. Přežila jen myš, lezla po mrtvém okupantovi

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast T-90 Bradley M2 Bradley T-90M Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda