Záběry brutální „hry na schovávanou“. Ukrajinský dron dostihl okupanty a explodoval

Úder ukrajinských dronů na ruské vojáky

Úder ukrajinských dronů na ruské vojáky

Ukrajinská 82. výsadková útočná brigáda využívá sebevražedné drony k likvidaci ruských vojáků, kteří vtrhli na ukrajinské území. Okupanti bez těžké techniky proti bezpilotním letounům nemají skoro žádnou šanci, což dokazují nejnovější videa. Bližší okolnosti těchto brutálních záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Střet mezi ukrajinským FPV dronem a ruským vojákem. Dron zvítězil,“ konstatoval analytický účet s názvem Getty na sociální síti X. O brutální údery, k nimž došlo zřejmě na východní frontě, se postarala ukrajinská 82. výsadková útočná brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovenská ministryně obnovuje spolupráci s Ruskem. Její konec žádá přes 150 tisíc lidí

Na prvním videu je vidět ruský voják, který se schoval za vrak zničeného tanku. Jeho pozici však odhalil ukrajinský operátor sebevražedného dronu. Malý letoun s výbušninou přilétl přímo k tanku, od okupanta jej dělilo jen pár metrů. Když voják dron spatřil, snažil se uprchnout. Zvolil si cestu okolo vraku.

Operátor dronu však neměl sebemenší problém okupanta dostihnout, čímž v brutální verzi „hry na schovávanou“ uspěl. Po nárazu došlo k očekávanému výbuchu, po němž ruský voják zůstal nehybně ležet na zemi.

Velice podobný obsah se ukrývá také v dalším videu 82. brigády. Osamocený ruský voják se ukrýval u rozlámaného stromu a zničeného transportního vozu. I v tomto případě okupanta vypátral ukrajinský operátor sebevražedného dronu. Po přímém zásahu následoval výbuch.

Někteří uživatelé na sociálních sítích upozorňovali, že voják krátce před explozí zvedal ruce, čímž dost možná naznačoval kapitulaci. Zastánci ukrajinského úderu nicméně argumentují, že operátor dronu si gesta nepřítele vzhledem k vysoké rychlosti zařízení a nízké kvalitě obrazu kamery vůbec nemusel všimnout.

„Mám vstřícné doporučení. Pokud se chcete vzdát, udělejte to sami od sebe a zavolejte na ukrajinskou linku I want to live (Chci žít). Nečekejte na FPV dron, to už bude pozdě,“ dodal další z komentujících.

Podívejte se na další záběry: Úder dronu na ruské vojáky. Přežila jen myš, lezla po mrtvém okupantovi

Tagy: