Záběry drtivého ukrajinského úderu. Speciální jednotka rozmlátila desítky ruských obrněnců

Záběry drtivého úderu Služby bezpečnosti Ukrajiny na ruské okupanty

Drtivý úder SBU na ruské okupanty

Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) se pochlubila úspěšnými údery na ruskou těžkou techniku na východní frontě. Podle Kyjeva se jí za pouhý týden pomocí sebevražedných dronů povedlo zničit 14 nepřátelských tanků, 14 obrněných bojových vozidel, 25 dělostřeleckých systémů a další vojenské vybavení. Rovněž měla zlikvidovat 241 okupantů. Ztráty na straně Ukrajiny nejsou známé. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Válečníci ze Služby bezpečnosti Ukrajiny nadále způsobují ruským okupantům těžké ztráty,“ konstatovalo ukrajinské ministerstvo obrany ve svém prohlášení na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neviditelní hrdinové za ruskou linií. Členové hnutí odporu denně riskují životy. Jak pracují?

Kyjev zároveň zveřejnil videosestřih, na němž je vidět práce ukrajinských operátorů. Ti dennodenně navádějí sebevražedné drony s výbušninou na nejrůznější kusy ruské těžké techniky. Skupina SBU je v těchto operacích velmi úspěšná.

„Členové naší speciální jednotky spustili ‚prázdninový ohňostroj‘ pro okupanty. Udělali velký dojem – za pouhý týden zničili 14 tanků, 14 obrněných bojových vozidel, 25 dělostřeleckých systémů a další vojenské vybavení. Rovněž zneškodnili 241 okupantů,“ uvedla Služba bezpečnosti Ukrajiny na síti X.

SBU používá sebevražedné drony s výbušnou municí poměrně běžně. V zimě například pomáhala ukrajinské armádě v zadržování postupu okupantů u Avdijivky. Rusko tuto doněckou pevnost obsadilo v polovině února. Avdijivka leží asi 60 kilometrů východně od Pokrovsku, kde se nyní nachází epicentrum nejbrutálnějších bojů na východní frontě.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Americký tank v akci. Ukrajinci zdemolovali budovu, v níž se kryli okupanti, ukazují záběry

Tagy:
válka tank tanky vojáci dron Ukrajina drony Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika dělostřelectvo Služba bezpečnosti Ukrajiny SBU Doněcká oblast Avdijivka sebevražedné drony Pokrovsk