Záběry masivního ukrajinského úderu. Drony speciálního komanda mění ruské obrněnce ve šrot

Úder ukrajinských dronů na ruskou těžkou techniku

Úder ukrajinských dronů na ruskou těžkou techniku

Speciální skupina Alpha ze Služby bezpečnosti Ukrajiny (SBU) provedla za poslední dva týdny nespočet dalších úderů na ruské okupanty. Využila k tomu sebevražedné drony, s jejichž nálety si posádky obrněnců často nedokážou poradit. Na sdíleném videu je vidět několik explozí i destrukce nepřátelských vozidel. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Tanky, dělostřelecké systémy, bojová vozidla pěchoty, nákladní vozy i vojenská auta – velká sklizeň zničeného ruského vybavení. Speciální skupina ‚Alpha‘ z SBU za dva týdny zneškodnila 153 kusů ruské těžké techniky. Skvělá práce,“ pochvalovalo si na sociální síti X ukrajinské ministerstvo obrany.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jestli Ukrajina prohraje? Všichni si půjdeme po krku, varuje před bouří exporadkyně Trumpa

Samotná SBU na sociálních sítích uvedla, že se jí za pouhých 14 dnů povedlo zničit 15 tanků, 31 bojových obrněných vozidel, 10 dělostřeleckých systémů i 86 transportních vozů. Na videu je skutečně vidět sestřih úderů bezpilotních letounů na nejrůznější kusy ruské těžké techniky.

SBU používá sebevražedné drony s výbušnou municí poměrně běžně. V posledních týdnech pomáhá ukrajinské armádě v zadržování postupu okupantů, a to především u doněcké Avdijivky, kde ruská vojska usilují o průlom.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a tři čtvrtě o 344 tisíc vojáků, 5 720 tanků, 10 667 dalších obrněných vozidel, 10 710 transportních vozidel, 9 020 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 324 letounů a 6 238 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Čísla však nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
válka dron Ukrajina drony ztráty Rusko těžká technika Služba bezpečnosti Ukrajiny SBU sebevražedné drony