Záběry masivních explozí: Ukrajinci u Avdijivky drtí jeden ruský obrněnec za druhým

Ukrajinci drtí okupanty u Avdijivky.

Ukrajinci drtí okupanty u Avdijivky

Členové ukrajinské 53. a 110. mechanizované brigády provedli další drtivý úder na ruskou armádu u doněcké Avdijivky. Podařilo se jim zničit několik kusů těžké techniky okupantů. Okolí doněckého města se v důsledku masivních ruských ztrát proměňuje v pohřebiště šrotu. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně ukrajinských ztrát je složité nezávisle ověřit.

„Ruská obrněná technika nadále jasně hoří v okolí Avdijivky,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X. Na záběrech jsou vidět dva ruské stroje, jejichž posádky čelily drtivému ukrajinskému úderu. V obou případech po přesném zásahu následovala masivní exploze.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry totální decimace: Ukrajinci rozdrtili ruský konvoj. Z Avdijivky je pohřebiště šrotu

O úder se postarala ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda. „Krása je subjektivní pojem. Každý však bude souhlasit s tím, že když naši vojáci ničí nepřátelskou techniku, je to velmi krásné. V avdijivském směru se Rusové nepřestávají snažit prolomit ukrajinskou obranu, ale neúspěšně,“ sdělila na svém Facebooku.

O ruských nezdarech u Avdijivky hovoří také analytická stránka Special Kherson Cat, která zveřejnila protiútok ukrajinské 110. mechanizované brigády na ruský konvoj těžké techniky. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně ukrajinských ztrát je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit. Okolí doněckého města se nicméně v důsledku masivních ruských ztrát proměňuje v pohřebiště šrotu.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a půl o 295 tisíc vojáků, 5 105 tanků, 9 669 dalších obrněných vozidel, 9 447 transportních vozidel, 7 909 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 320 letounů a 5 363 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Údaje však nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
válka Ukrajina výbuch exploze ztráty Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast ruská invaze na Ukrajinu Avdijivka Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda Ukrajinská 110. mechanizovaná brigáda