Záběry z bojů: Ukrajinci odpálili ruský muniční sklad. Skrývaly se v něm i vražedné houfnice

Útok na ruský muniční sklad.

Útok na ruský muniční sklad

Ukrajinci pokračují v ničivých úderech zaměřených na okupační ruské síly v Doněcké oblasti. Tentokrát si vzali na mušku jejich muniční sklad u města Bachmut. Tam se podle informací 30. ukrajinské mechanizované brigády měly kromě munice nacházet také houfnice D-30.

„Vojáci zničili sklad s municí a houfnicemi D-30 v oblasti ve směru na Bachmut,“ informovala 30. ukrajinská mechanizovaná brigáda na svých sociálních sítích. K příspěvku přidali také záznam, který útok zachytil.

Během chvíle se video začalo šířit internetem. Ukrajinský server GeoConfirmed potvrdil také souřadnice, kde se útok odehrál. „Obrovský výbuch otřásl skladem s municí a houfnicemi v Doněcké oblasti poté, co se stal terčem ukrajinské mechanizované brigády,“ uvedl účet Ukraine News na Twitteru.

Ukrajinská armáda se svými úspěchy často chlubí na sociálních sítích. Nedávno například sdílela video, na kterém ukrajinské speciální jednotky zaútočily na projíždějící ruský konvoj těžké techniky. Vojáci si na vozidla okupantů počíhali v lese. Jedno zničili pomocí raketometu, zbylé dva transportéry okupanti opustili. „Síly speciálních operací přepadly ruský konvoj tří vojenských terénních vozů Tigr-M v Doněcké oblasti. Jeden zničily pomocí raketometů RPG-22. Dvě další vozidla zůstala opuštěná,“ konstatoval účet Ukraine Weapons Tracker, který se dlouhodobě věnuje bojům na východní i jižní frontě.

Ukrajinci v případě ničení ruských vozidel využívají taktiku momentu překvapení poměrně často. Například v polovině září se na sociálních sítích objevilo video, na němž Ukrajinci přepadli nepřátelské vozidlo, které ujíždělo pryč. Stroj nakonec skončil na střeše. Ke střetu došlo rovněž v zalesněné oblasti, tentokrát ale v Luhanské oblasti nedaleko od města Kreminna.

Tagy: