Záběry přímo z boje: Ukrajinci stříleli po ujíždějícím ruském vozu. Stroj skončil na střeše

Ukrajinští vojáci bojují na jihu země. (23. dubna)

Válka na Ukrajině (12.9.2022 6:45)

Ukrajinci nadále postupují na severovýchodě země a vyhánějí Rusy z Charkovské oblasti. Na některých místech již podle všeho dorazili až k ruské hranici. Nyní se nachází jen několik kilometrů od luhanských měst Severodoněck a Lysyčansk, což mají dokazovat i materiály, které se šíří po sociálních sítích. Na jednom z videí je vidět, jak ukrajinští vojáci přepadli nepřátelské vozidlo, které ujíždělo pryč. Stroj nakonec skončil na střeše.

Ke střetu ruského transportního vozidla s ukrajinskými vojáky došlo v zalesněné oblasti nedaleko od města Kreminna. „Silné záběry ukrajinských jednotek, které přepadly ruské vozidlo,“ konstatovala stránka Blue Sauron, která se dlouhodobě věnuje situaci na východní i jižní frontě.

Video pořídil jeden z členů ukrajinských ozbrojených sil. Zdá se, že vojáci zrovna čistili od okupantů tamní les, když na nedaleké cestě spatřili ujíždějící ruské vozidlo. Ukrajinci začali po nepříteli okamžitě pálit z pěchotních zbraní. Je zřejmé, že řidič pod vlivem střelby nezvládl vůz ovládat. Vozidlo nakonec skončilo mimo cestu, a navíc střechou k zemi a podvozkem vzhůru.

Ukrajinci poté ještě směrem k vojenskému autu několikrát vystřelili, nejspíš aby se ujistili, že nikdo z pasažérů už nebude klást odpor. Poté se k vozidlu pomalu přiblížili, autor videa vrak s mrtvými okupanty uvnitř ještě vyfotografoval. Následně se členové ukrajinských sil vrátili zpět do lesa.

Podle dalších zpráv je zjevné, že Rusové se již z Kreminny kompletně stáhli. S největší pravděpodobností se přesunuli směrem k Severodoněcku a Lysyčansku. Tato dvě města, která leží až v Luhanské oblasti, se nachází necelých 20 kilometrů od Kreminny.

O Severodoněck i Lysyčansk okupanti sváděli s Ukrajinci velmi tvrdé boje během léta, a to v rámci masivní ruské ofenzivy na Donbasu. Severodoněck nakonec Rusové za cenu velkých ztrát dobyli 23. června. Lysyčansk pak Ukrajinci definitivně opustili 2. července, čímž ruská armáda de facto získala kontrolu nad celou Luhanskou oblastí. Nyní ale bude muset obě zmíněná města bránit.

Tagy:
válka les vojáci střelba vozidlo Ukrajina zbraně Rusko Charkov Charkovská oblast Luhanská oblast Kreminna Severodoněck Lysyčansk