Záhadná smrt na zastávce v Brně: Jeden muž zůstal ležet na ulici, druhého hledá policie

Policejní auto

Mrtvý muž na ulici

Tragicky skončila potyčka mezi dvěma muži v Brně. Incidentu měla předcházet hádka na autobusové zastávce. Tam po vzájemném konfliktu zůstal jeden z mužů ležet na zemi a následně zemřel. Po druhém muži rozjela policie rozsáhlé pátrání.

Místo cestujících se na jedné z autobusových zastávek v brněnských Vinohradech objevili vyšetřující kriminalisté. A také hasičská zástěna, za kterou se tragická událost odehrála.

„Po deváté hodině na zastávce Prušánecká v Brně na Vinohradech došlo ke konfliktu mezi dvěma muži. Výsledek je takový, že jeden z mužů zůstal na zemi,“ informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při pádu se zřejmě zranil tak, že upadl do bezvědomí. Svědci mu rychle přispěchali na pomoc a snažili se ho oživit. Jejich snaha ale byla marná, muže se nepodařilo zachránit ani přivolaným zdravotníkům. „Resuscitovali jsme muže středního věku, bohužel přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“ potvrdila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Co přesně se mezi oběma muži odehrálo, zjišťovali na místě kriminalisté. Jak 44letý muž zemřel, ukáže nejspíš až nařízená pitva. „Zajišťujeme kamerové záznamy, hledáme také druhého muže, který z místa pravděpodobně odjel městskou hromadnou dopravou,“ doplnil Malášek.

Policie zatím nechce říci, zdali muže dopadla a vyslechla. Zatím jen vyloučila, že by při vzájemném konfliktu použil některý z jeho aktérů zbraň, ať už bodnou, nebo střelnou. Až v dalších hodinách bude jasné, jestli mrtvý muž skončil na zemi po fyzickém útoku, nebo ho třeba náhle postihl nějaký zdravotní problém. Až potom také uvidí, jakou cestou se bude ubírat další policejní vyšetřování.

Tagy: