Matku dvou dětí nalezli mrtvou v rákosí. Rodina dojala vzkazem do nebe, pak kritizovala média

Britští policisté v pondělí po 23 dnech od zahájení pátrání potvrdili nález těla pohřešované Nicoly Bulleyové. Rodina jejich postup kritizovala a pustila se i do některých médií.

V pondělních večerních hodinách policie oznámila, že tělo nalezené v neděli u řeky Wyre na severozápadě Anglie patří 45leté matce dvou dětí Nicole Bulleyové.

ČTĚTE TAKÉ: Odminovávají pole vlastními lidmi. Proč Rusové i přes velké ztráty zuřivě útočí na Vuhledar?

„Konečně už nejsi pohřešovaná, Nikki, našli tě. Teď tě můžeme nechat odpočívat,“ citoval prohlášení rodiny britský web Express. „Nikdy nebudeme schopni pochopit, čím jsi v posledních chvílích prošla,“ dodali její nejbližší.

Těm se vůbec nelíbilo, jak k případu přistoupila některá média. „Žádali jsme o soukromí, ale redaktoři Sky News a ITV nás osobně kontaktovali. Opět jim jde jen o profit, nic jiného,“ popsali BBC chování novinářů. Dodali, že bylo „naprosto otřesné“.

Paul Ansell, dlouholetý partner Bulleyové, měl být dokonce „nepravdivě obviněn z protiprávního jednání a celá rodina měla být v průběhu vyšetřování chybně citována,“ píše Independet.

Šéfredaktor magazínu Press Gazette Dominic Ponsford se na problematiku podíval i z druhé strany. „Jiné rodiny by zase mohly říct, že je horší, když je média v ostře sledovaných případech ignorují. Novináři se na ně neobrátí a snaží se získat informace pouze ze sociálních sítí, což vede velmi často k jejich mylné interpretaci,“ uvedl pro BBC.

Celé vyšetřování v úvodu dle informací Daily Mailu brzdil pomalý a chybný postup policie. Ta hned na začátku pátrání údajně nezabezpečila lavičku, na které se našel mobil ženy. Nepracovala prý ani s chytrými hodinkami, které u sebe žena měla, nebo s hypotézou násilného podtextu.

Sbírka pro rodinu

Podle prvních poznatků vyšetřovatelů tělo Bulleyové doputovalo do rákosí asi 1,5 kilometrů od místa, kde zřejmě spadla do vody. Policie po ní neúspěšně pátrala tři týdny. „Řeku jsme důkladně prohledali, ale rákos funguje na sonary jako tvrdá zeď, proniknout přes něj je nemožné,“ popsal Expressu úskalí Peter Faulding, jehož tým potápěčských expertů se minulý týden do pátrání zapojil.

V městečku St. Michael's on Wyre se po nálezu ženy vzedmula vlna solidarity. Její partner a dvě dcery mohou díky příspěvkům veřejnosti počítat s finanční pomocí. Podle serveru Mirror se ve sbírce, kterou založili přátelé rodiny, za necelých 24 hodin vybralo 10 tisíc liber (téměř 270 tisíc korun).

Tagy:
policie Velká Británie rodina zmizení krimi BBC pohřešovaní Sky News Daily Mirror Lancashire Nicola Bulleyová Express The Times-Gazette