Tajemné zmizení mladého páru. FBI zřejmě našla ostatky 22leté dívky, po snoubenci pátrá

Vyšetřovatelé pravděpodobně nalezly ostatky 22letá Gabby Petitové. Po jejím snoubenci pátrají.

V USA zřejmě našli ostatky pohřešované dívky

Američtí vyšetřovatelé řeší záhadné zmizení snoubenců Gabby Petitové a Briana Laudrieho. Pár cestoval po několika západních státech USA, 1. září se však muž vrátil do North Port na Floridě bez své partnerky. Po 22leté dívce bylo 11. září vyhlášeno pátrání, nyní agenti Federálního vyšetřovací úřadu (FBI) uvedli, že pravděpodobně nalezli ostatky ženy ve Wyomingu. Její snoubenec se od minulého úterý taktéž pohřešuje.

Pravděpodobný průlom ve vyšetřování nastal v neděli, když vyšetřovatelé při rozsáhlém pátrání v Bridger-Tetonském národním lese ve Wyomingu nalezli lidské ostatky. „Ty odpovídají popisu 22leté Gabby Petitové,“ sdělili vyšetřovatelé na tiskové konferenci.

Dosud nebyla dokončena forenzní identifikace. „Proto nemůžeme stoprocentně potvrdit, že jsme Gabby našli. Její rodina však o tomto nálezu byla informovaná,“ podotkl agent FBI Charles Jones. Doplnil, že příčina smrti dosud nebyla stanovena, píše web CNN. Nařízená soudní pitva je naplánovaná na úterý. „Úředníci potvrdí totožnost osoby pomocí fotografií, osobní identifikací nebo DNA,“ dodal koroner Brent Blue.

Pohřešovaný, nebo se skrývá?

Úřady přitom pátrají po snoubenci Petitové. V pátek jeho rodina policii oznámila, že Laudrieho od minulého úterý neviděla. Ten den odešel z domova s batohem a oznámil jim, že jde do rezervace. Od té doby po něm v místní přírodní rezervaci vyšetřovatelé pátrají, zatím však bez výsledku.

Úředníci zdůrazňují, že snoubenec není hledaný pro žádný trestný čin, je považován za pohřešovaného. O víkendu desítky policistů a agentů FBI pročesávaly rozlehlou oblast, v neděli večer pak pátraní podruhé přerušily. „Není o čem informovat,“ sdělila k pátrání po snoubenci policie na Twitteru.

Rodiny pohřešovaných snoubenců se nyní dělí na dva tábory. Laudrieho rodina odmítala poté, co byla Petitová nahlášena jako pohřešovaná, mluvit. Namísto toho úřadům předala informace pro advokáta. Jejich dům byl pak v pátek večer po nahlášení zmizení syna prohledán. Právní zástupce rodiny Steven Bartolino následně doplnil, že „v současné době není známé místo jeho pobytu“.

Podle rodiny Petitové se však snoubenec dívky skrývá. „Celá rodina chce, aby svět věděl, že Brian není pohřešovaný, ale skrývá se. Gabby je nezvěstná,“ zdůraznil právní zástupce Petitových. I přes možné nalezení ostatků 22leté dívky, FBI nadále veřejnost žádá o tipy, které by mohly vést k jejímu nalezení. Stejně tak žádají i o pomoc při pátrání po Laudriem.

Vyšetřování nadále probíhá a oblast, ve které bylo nalezeno tělo, bude pro veřejnost uzavřená. Pátrání po snoubenci se pak rozšířila na celou rozsáhlou přírodní rezervaci. Při něm vyšetřovatelé využili bezpilotní letouny i vycvičené ohaře. Rodina Laudrieho po zveřejnění informace o nalezení těla uvedla, že se jedná o zdrcující zprávu. „Celá rodina se za Gabby a její příbuzné modlí,“ uvedl jejich právní zástupce v prohlášení.

Tagy: