Zahájení pekingské olympiády OBRAZEM: Češi překvapili knírkem na počest Samkové

V pátek 4. února oficiálně začaly již 24. zimní olympijské hry. Více než dvouhodinového programu, který slavnostní ceremoniál nabídl, se zúčastnily tři tisíce vystupujících. Čeští reprezentanti do takzvaného „Ptačího hnízda“ nastoupili jako 68. v pořadí a žertovali, že jdou „na Jágra“. Mnohé Čechy dojal pohled na řadu reprezentantů, kteří si na respirátory namalovali knír a symbolicky na dálku podpořili snowboardcrossařku Evu Samkovou. Na nejzajímavější momenty zahájení se můžete podívat v galerii.

Čínský Peking se nyní může honosit skutečností, že hostil obě verze olympijských her – jak letní v roce 2008, tak nyní zimní. Oficiální zahájení kromě průvodu sportovců, kteří budou usilovat o nejcennější kovy, doprovázel více než dvouhodinový program s řadou speciálních a dechberoucích efektů.

O podívanou kvůli zranění přišla snowboardcrossařka Eva Samková, která do Pekingu nakonec neodcestovala. Zotavuje se ze zlomenin obou kotníků. I tak na ni její sportovní kolegové mysleli a symbolicky si na respirátory namalovali knírek. Právě jeho kresba k Samkové neodmyslitelně patří.

Jen na dálku musel slavnostní ceremoniál sledovat brankář hokejové reprezentace Šimon Hrubec, na vině byl pozitivní výsledek koronavirových testů. Humor ho však nepřešel, ze svého pokoje se natáčel před zapnutou televizi a mával imaginárním fanouškům.

Jaké další momenty sportovce i diváky zaujaly, se můžete podívat ve fotogalerii výše.

Tagy: