VIDEO ze zákulisí korunovace: William a Kate ukázali přípravy, Camilla zase dojemný detail

Princ a princezna z Walesu nechali fanoušky alespoň trochu nakouknout do soukromí. Zároveň tak odhalili i kousek zákulisí sobotní korunovace Karla III. Na záběrech na sociálních sítích je rodina vidět, jak vyráží na slavnostní ceremoniál.

„To byl ale den,“ stojí v popisku videa, které William se svou chotí zveřejnili na Twitteru. Na těch fanoušci mohou vidět, co se u královské rodiny dělo doslova jen pár minut před začátkem korunovace. A podle záběrů u ní panovala dobrá nálada už od rána. Nadšení sršelo hlavně z princezny Charlotty, která se spolu s otcem doslova hrnula ze dveří.

ČTĚTE TAKÉ: Expertka: Sestry Middletonovy byly ozdobou korunovace. Pippa si mohla dovolit civilnost

Její matka Kate do přistaveného auta nasedla s úsměvem, náladu ji nezkazil ani déšť. V sestříhaném videu poté následují záběry z průvodu, kdy rodina jela v kočáře. Nechybí ani pohled na mávající davy. Minutový záznam končí záběrem na Karla III. s manželkou, jak po korunovaci mávají z balkonu Buckinghamského paláce.

Oficiální fotografii mezitím zveřejnil královský pár. Fotografové zachytili moment, kdy nad Londýnem prolétávaly stíhačky a nový král s královnou podívanou sledovali z balkonu slavného paláce.

Na postupně zveřejňovaných fotografiích si řada lidí všímá i nepatrných detailů. Camilla například nezapomněla na své dva psy, které si „vzala“ s sebou na ceremoniál. Web People informoval, že své dva Jacky Russel teriéry měla královna vyšité na šatech, které na korunovaci oblékla. Výšivky se nacházely ve spodní části róby, těsně nad lemem.

Tagy:
Velká Británie král královská rodina korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu