Zálohy na energie jí zvýšili o 400 procent. Zoufalá žena se naštvala a od firmy odešla

Příběh - ceny energií

Redakci CNN Prima NEWS se ozývají další diváci a čtenáři, které zaskočily vysoké zálohy na energie. Často přemýšlejí, jak je vůbec zaplatit. Jednou z nich je i paní Jarmila Kočová ze Svobody nad Úpou. Firma, od které čerpala energie, jí zvedla zálohy téměř o 400 procent.

„Vzhledem k tomu, že mám nemocný srdíčko, tak jsem se bála, že skončím v nemocnici. Původní výše zálohy na elektřinu byla 2 040 korun měsíčně, v neděli mi přišel email s částkou 4 000 měsíčně. Původní záloha na plyn byla 5 800 korun, v sobotu mi přišel e-mail s částkou 21 670 korun měsíčně,“ popsala paní Kočová.

A to i přes to, že při původní výši zálohy na plyn paní Jarmile dodavatel ještě vracel 30 tisíc jako přeplatek. Cítila jen bezradnost a vztek, ale rozhodla se situaci řešit. Kontaktovat dodavatele a chtěla výši záloh vysvětlit.

„Nedovolala jsem se ale. Když jsem posílala e-mail, tak před tím byl vždy doručený, teď nedoručitelný. Volám na jejich infolinku, bezplatnou i placenou, nemůžu se dovolat,“ líčila bezradně.

Redakce CNN Prima NEWS se snažila dovolat také, veškeré pokusy jsou ale marné. Zkoušeli jsme volat několikrát. Přestože automat slibuje, že firma zavolá zpět, nikdo se za dva dny neozval. „Vloni jsem platila 32 tisíc za plyn, letos už to bylo 61 tisíc a příští rok bych měla platit 238 tisíc,“ popsala paní Jarmila.

Nakonec ale problém z části vyřešila. Spojila se s jiným dodavatelem a plyn přepsala jinam, elektřinu ještě řeší. „S novým dodavatelem jsem se domluvila na původních částkách, které jsem platila s tím, že by to mělo pokrýt moji spotřebu bez nějakých doplatků,“ uzavřela Kočová. Nyní doufá, že se jí podaří sjednat i nového dodavatele elektřiny.

Tagy: