Pobodal podnikatele, omylem zastřelil mladého řidiče. Nájemný vrah mluvil u soudu o motivu

Nájemný vrah Timur Treťjakov, který si na Mírově odpykává 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele, opět stanul před soudem. Dožadoval se obnovení svého procesu. Jeho návrh pražský městský soud zamítl.

Timur Treťjakov v úterý v soudní síni nestanul osobně, ale přes videokonferenci. Už potřetí se dožadoval obnovení svého procesu. Odsouzený byl přitom hned za několik trestných činů. „Uznávám, že jsem spáchal tyto skutky, ale motivy těchto skutků byly docela jiné, což je pro mě velice důležité,“ řekl soudu jedenačtyřicetiletý Treťjakov prostřednictvím videokonference z věznice.

Obnovy procesu se ale nedočkal. Soudkyně navíc rozhodla nezvykle rychle, ani jednání nepřerušila kvůli poradě, jak je obvyklé. Senát se pouze tiše poradil přímo v průběhu líčení. Nájemný vrah tak dál zůstane ve vězení. Proti usnesení si obratem podal stížnost, a věcí se tak bude zabývat ještě Vrchní soud.

Podle soudu má na svědomí dva útoky v Praze. První se odehrál už v roce 2007. S dalšími komplici zaútočili na Václavském náměstí na arménského podnikatele, který vystupoval se ženou z auta. Napadený utržil celkem devět bodných ran. Útok přežil, útočníci ale z místa utekli.

Dva týdny poté na rozhraní ulic Polská a U Kanálky na pražských Vinohradech se v roce 2007 nájemný vrah spletl a zastřelil jinou oběť. Dostal zakázku, aby zlikvidoval podnikatele, který jezdí v luxusním Bentley.

Zastřelil ale pětadvacetiletého otce dvou dětí, který pracoval jako profesionální řidič u společnosti Sazka a shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky. Podle svědků měl vystřelit třikrát. Když se muž zhroutil na zem, střelil ho ještě jednou do týlu, odhodil pistoli a z místa zmizel.

Soud ho v roce 2009 poslala původně na doživotí za mříže, pak mu byl ale trest snížený na 22 let.

Tagy:
Městský soud v Praze Praha Sazka nájemný vrah Timur Treťjakov obnova procesu