Do Česka dorazí sněžení, meteorologové varují před náledím. O víkendu se výrazně oteplí

V pátek čeká většinu České republiky další sněžení, a to hlavně v odpoledních až večerních hodinách. O víkendu budou teploty postupně růst, v neděli na východě dosáhnou až 8 °C. Převážně zatažená obloha nás bude provázet až do konce týdne.

pátek bude podle Českého hydrometeorologického ústavu přes den převážně zataženo, odpoledne a večer většinu území čeká sníh. Slabé sněžení se může místy vyskytovat na západě již od rána. Ve zbytku Česka bude přicházet od jihu v odpoledních hodinách, na severu a severovýchodě až později večer. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od −1 °C do 3 °C. Večer se ojediněle může tvořit náledí.

V noci na sobotu bude obloha stále zatažená s ojedinělými mlhami, místy bude pokračovat slabé sněžení. Na většině území se nerozjasní ani přes den, ojediněle však může být polojasno až skoro jasno, zejména na horách. Nejvyšší denní teploty se od pátku nezmění, na jihovýchodě ale mohou dosahovat až 5 °C.

Obloha se nevyjasní ani v neděli. Zato se oteplí přes den až na 6 °C, ve východní polovině země mohou teploty dosáhnout dokonce 8 °C. Mírný nárůst teplot bude provázet ojedinělé mrholení nebo slabý déšť či mrznoucí srážky.

Tagy: