Vážná havárie u Sedlic: Po nárazu do stromu se zranili čtyři lidé, viník od nehody ujel

Písečtí policisté pátrají po řidiči dodávky, který zřejmě zavinil dopravní nehodu. Ta se stala v neděli kolem půl desáté dopoledne u města Sedlice na trase Písek – Plzeň. Policie proto vyzývá svědky, aby se na ni obrátili, pokud mají o incidentu další informace.

Řidič dodávky pravděpodobně přejel do středu vozovky. Osobní auto se mu tak muselo vyhnout, sjelo ze silnice a narazilo do stromu. Dva cestující utrpěli těžká zranění a dva byli zraněni lehce. Pravděpodobný viník z místa nehody ujel.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry hrozivé nehody. Cizinku na Veleslavíně srazilo auto, policisté hledají svědky

Případní svědci mohou volat na tísňovou linku 158, sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura. „Důležité jsou i záznamy z palubních kamer,“ doplnil mluvčí.

Silnice lemované stromy

Dopravní expert a vedoucí Samostatného oddělení BESIP Tomáš Neřold v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS upozornil na problém silnic lemovaných stromy. „Řidiči na těchto vozovkách jezdí příliš rychle a nepřizpůsobují svou jízdu okolí,“ popsal expert.

„Při vzniku nové komunikace by měla být výsadba minimálně 4,5 metru vzdálená. Jenže problémem je fakt, že silnice nižších tříd se napasovaly na staré cesty, které lemovaly aleje a stromořadí. Vzdálenost je tak minimální,“ dodal ve vysílání.

Tagy:
dodávka dopravní nehoda Plzeň automobil Písek Veleslavín