Noční můra pacientů. V prešovské nemocnici sloužila opilá sestra, nadýchala jako po párty

Zdravotní sestra byla ve službě opilá.

Opilá zdravotní sestra

Případ opilé zdravotní sestry ve Fakultní nemocnici v Prešově řeší kriminalisté. Podezřelého chování si všimli její kolegové, kteří neváhali a přivolali policisty. Po jejich příjezdu žena ve službě nadýchala 1,5 promile alkoholu. Orgány činné v trestním řízení následně zahájily její stíhání kvůli možnému ohrožení zdraví pacientů. Tématu se věnuje TV JOJ.

K incidentu došlo na jednom z oddělení FN v Prešově. „Její chování vyvolalo pochybnosti o způsobilosti vykonávat povolání. Z toho důvodu byla přivolána policejní hlídka, která zaměstnankyni podrobila dechové zkoušce,“ uvedla pro TV JOJ mluvčí Krajského policejního ředitelství v Prešově Jana Ligdayová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilý mladík si natočil vlastní dopravní nehodu. Neměl řidičák a auto si jen půjčil

Výsledek dechové zkoušky překvapil nejen její kolegy. Přestože byla ve službě, nadýchala jedno a půl promile. „Zdravotní sestra svým nezodpovědným chováním mohla ohrozit život nebo zdraví pacientů. Během výkonu svého povolání vydávala léky, podávala infuzi a vykonávala i odběr krve,“ popsala Ligdayová. „Je to nezodpovědné,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě TV JOJ. „Nemělo by se to stávat,“ dodal další respondent.

„Vzhledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování se k celé záležitosti zatím nebudeme vyjadřovat,“ uvedla Fakultní nemocnice v Prešově. Zdravotní sestra putovala v doprovodu policistů rovnou do policejní cely. „Žena byla po omezení osobní svobody umístěna do cely předběžného zadržení. Okresní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělila Ligdayová.

Tagy: