Zdrogovaná matka na jihu Čech nezvládla řízení. Pro tříletou dceru letěl vrtulník

Mladá řidička v Klatovech na jihu Čech nezvládla řízení, nabourala do stromu a převrátila se na střechu. Spolu s ní v autě cestovala tříletá dcera, sedmiletý syn a 31letý muž. Dívka utrpěla vážná zranění a záchranáři ji museli letecky transportovat do nemocnice. Ukázalo se, že žena byla pod vlivem pervitinu a kokainu.

Nehoda se stala ve čtvrtek ve večerních hodinách v obci Klatovy. „Řidička se na volném a přímém úseku komunikace ohlédla dozadu na děti, přestala se věnovat řízení a s vozidlem vyjela vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazila do listnatého stromu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Náraz auto odhodil, převrátilo se na střechu. Zranili se všichni čtyři lidé, kteří v něm jeli. Tříletá holčička utrpěla zranění vážná. „Dívku museli lékaři letecky transportovat do nemocnice v Plzni. Další tři cestující byli se zraněními převezeni pozemní cestou do Klatovské nemocnice,“ upřesnila Brožová.

U 26leté řidičky provedli policisté dechovou zkoušku, která vyloučila, že by před jízdou pila alkohol. „Orientační test na přítomnost drog však reagoval pozitivně na pervitin a kokain. V nemocnici byl u ní proto nařízen odběr krve a moči,“ doplnila policejní mluvčí.

Řidičský průkaz policisté ženě odebrat nemohli. „Neměla ho totiž u sebe a nepředložila ho. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu Klatovy,“ dodala Brožová s tím, že škoda na autě se vyšplhala na 22 tisíc korun.

Tagy: