Zemřel duchovní otec závodů na horských kolech u nás. Marek šéfoval svazu cyklistiky, bylo mu 60

Ve věku 60 let náhle zemřel prezident Českého svazu cyklistiky (ČSC) Petr Marek. Svaz vedl od ledna 2018, byl také duchovním otcem závodů na horských kolech. O jeho úmrtí informoval ČSC na svém webu.

„Žádná slova nemohou vyjádřit zármutek, který v tuto chvíli cítíme. Je to pro nás všechny obrovská ztráta. Petr Marek opustil tento svět naprosto nečekaně, a s jeho odchodem se budeme vyrovnávat hodně dlouho. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým,“ řekl viceprezident svazu David Průša.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo dostane vyznamenání? Na seznamu je Kundera, Havlová, Kubera i Brady

Marek se v cyklistickém hnutí pohyboval od roku 1989. Stál za zrodem prvního neoficiálního mistrovství Československa horských kol v roce 1990 ve Špindlerově Mlýně a o pět let později pořádal na stejném místě mistrovství Evropy MTB. Rovněž řadu let organizoval Český pohár v této disciplíně a působil i jako prezident komise MTB v Evropské cyklistické unii (UEC).

Jeho dlouhodobou vizí byla například výstavba národního velodromu pro dráhovou cyklistiku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dívka se střelila do hlavy kvůli catfishingu. Ze záznamu volání na tísňovou linku mrazí

Tagy:
cyklistika společnost Československo hodnoty sport Špindlerův Mlýn horské kolo Petr Marek smrt a umírání sportovní disciplína Mistrovství Evropy MTB