Zemřel představitel Hopkirka. Na televizních obrazovkách pomáhal vyšetřit svou vlastní vraždu

Ve středu zemřel britský herec Kenneth Cope, informuje BBC. Divákům byl známý z populárního detektivního seriálu s nadpřirozenými prvky Randall a Hopkirk či z dekády běžícího seriálu Coronation Street. Hvězdě seriálů ze 60. a 70. let bylo 93 let.

Zprávu o hercově smrti přinesla jeho bývalá agentka Sandra Chalmersová, informuje BBC. „Jsme hluboce zarmouceni jeho odchodem a žádáme, aby jeho rodině bylo v této chvíli dopřáno soukromí. Zůstala po něm jeho milující manželka Renny Listerová a děti Nick, Mark a Martha,“ stojí v prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci legendárního seriálu Želvy Ninja smutní. Zemřel dabér, který namluvil mistra Třísku

Herec podle prohlášení agentky zemřel poklidnou smrtí obklopen rodinou ve svém domě v přímořském městě Southport nedaleko rodného Liverpoolu.

Cope se na televizních obrazovkách začal prosazovat od počátku 60. let, kdy ztvárnil postavu drobného podvodníčka Jeda Stonea v seriálu Coronation Street, informuje magazín Deadline. V seriálovém ansámblu s přestávkami působil od roku 1961 až do roku 2009. Za téměř pět desetiletí si zahrál v 128 epizodách.

Svou asi nejvýznamnější roli sehrál v mysteriózní detektivce Randall a Hopkirk, kde se stal jedním ze dvou titulních protagonistů - Hopkirkem. Ten byl na počátku seriálu zavražděn a jako duch pomáhal detektivovi Randallovi vyřešit svou vlastní vraždu.

Divákům může být dále známý například ze snímků Zajatci nebo Slečna Marpleová: Zapomenutá vražda.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smrt Earla Jonese otřásla světem: Kolegové mu vzdávají hold a vzpomínají na jeho kvality

Tagy:
smrt televize herec celebrity Coronation Street umění a zábava smrt a umírání společenská rubrika Kenneth Cope Randall a Hopkirk