Zemřela nejstarší žena USA. Bessie před smrtí prozradila překvapivý recept na dlouhověkost

Bessie Hendricksová se narodila v roce 1907 v americkém státě Maryland. Byla nejstarším člověkem Spojených států. V listopadu několikanásobná babička, prababička i praprababička oslavila 115. narozeniny. Stařenka se navíc podělila o svůj recept na dlouhověkost – vyhýbat se doktorům a dopřávat si sladké.

Během svého opravdu dlouhého života zažila Američanka Bessie Hendricksová leccos. Viděla například 21 amerických prezidentů. Přežila dvě světové války, španělskou chřipku i Velkou světovou krizi. A pamatovala si dokonce i Titanic. Ten se potopil, když jí bylo pět let, jak informoval web The Mirror.

Recept na dlouhý život

Hendricksová bývala podle webu CNN učitelkou. V roce 1930 se ale vdala a naplno se začala věnovat rodině. S manželem Paulem měla celkem pět dětí. Rodina se jí ale postupně rozrostla a Bessie měla pět vnoučat, 28 pravnoučat a 42 prapravnoučat.

Přežila jak svého manžela, se kterým byla dlouhých 65 let, tak i některé ze svých dětí, vnoučat a pravnoučat. A její recept na tak dlouhý život? Bessie se o něj podělila v roce 2017, když oslavila 110. narozeniny. „Tvrdě pracujte, držte se dál od lékařů a ujistěte se, že si vychutnáte sladkosti, jako je kousek koláče nebo narozeninového dortu,“ nechala se tehdy slyšet.

Tagy: