Zemřela známá britská rozhlasová herečka. Celý život se snažila o rovné odměňování žen

Velkou Británii zasáhla smutná zpráva. Ysanne Churchmanová, známá svou rolí Grace Archerové v seriálu BBC Radio 4 The Archers, zemřela ve věku 99 let. Herečka, která pracovala v rozhlase, televizi a filmu více než 50 let, zemřela tento měsíc v klidu ve svém domě. V pátek o tom informoval web BBC.

Ysanne Churchmanová je známá díky své roli v britské rozhlasové telenovele The Archers, kde vystupovala od roku 1951. Její postava ale o čtyři roky později, 22. září 1955, zahynula. Churchmanová ale na seriálu pracovala i nadále a namluvila pět dalších postav, informuje web BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel oblíbený herec Rydbeck. Zazářil v Pátku třináctého i v M*A*S*H, podlehl rakovině

Podílela se také na seriálu Dr. Who a v roce 2017, ve věku 92 let, namluvila mimozemšťana z Alfa Centauri.

Jeremy Howe, editor seriálu The Archers, uvedl, že ho smrt Churchmanové velmi zarmoutila. „Ysanne byla skvělá herečka a mimo vysílání neúnavně vedla kampaň za rovné odměňování žen v oboru. Všem v The Archers bude velmi chybět,“ sdělil Howe.

Její sestřenice z druhého kolena, Anne Kilbyová, uvedla v prohlášení: „Ysanne byla vřelá a přátelská osoba, okouzlující a vždy elegantní. V posledních letech se o ni staral obětavý tým pečovatelů a poslední čtyři roky měla nepřetržitou péči. Stále se mohla těšit z návštěv přátel a vždy ráda vzpomínala na svou kariéru, často docela humorným způsobem. Jako děti jsme ji se sestrami považovaly za ‚naši okouzlující dospělou sestřenici‘. Nyní na ni vzpomínáme s hrdostí a láskou.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perkausová zářila na dostizích. Mám štěstí v lásce, svěřila se se svou sázkou moderátorka

Tagy:
Velká Británie smrt herečka celebrity umění, kultura, zábava a média Ysanne Churchmanová Ysanne Churchman Jeremy Howe