Masakr v Michalovcích: Eriku a děti už pochovali, její bratr teď promluvil. Doufá v jediné

Žili samotářsky. Sestru ani její děti jsem proto v poslední době příliš často nevídal, svěřil se v souvislosti s rodinnou tragédií v Michalovcích Emil, bratr zavražděné Eriky. Svoji manželku a dvě náctileté děti měl v obci na východě Slovenska za záhadných okolností usmrtit podnikatel Stanislav, následně si měl vzít život. Poslední rozloučení s oběťmi proběhlo v sobotu.

„Žili odloučeným, samotářským způsobem života. Nenavštěvovali jsme se,“ uvedl bratr zesnulé Eriky pro deník Nový Čas. Na nepravidelný kontakt s ní byl zřejmě zvyklý již z dřívějších dob, kdy se odstěhovala za prací do Spojených států.

„Hned po ukončení střední školy odešla do USA, kde v té době působil můj otec, který jí tam našel práci,“ vzpomíná Emil. V Americe se Erika také seznámila a provdala za Stanislava. „Žili v New Jersey přibližně deset let. Pak se vrátili a usadili v Michalovcích, kde Stano zdědil byt po rodičích. Pak se dal se svým bratrem na podnikání, ale brzy se rozešli a firmu prodali,“ vysvětlil truchlící bratr.

Na sestru bude vzpomínat jako na usměvavou a společenskou. „Neměla žádné problémy, právě naopak. Byla to veselá žena,“ sdělil deníku. Její tragická smrt ho velmi zasáhla a teď doufá v jedinou věc. „Všichni chceme vědět, co přesně se tam stalo. Vyšetřování ale nadále probíhá,“ doplnil.

Před třemi truhlami jsem ještě nestál

Na sobotní pohřeb v Ladomírově, odkud Erika pocházela, přišly desítky lidí. Mezi nimi příbuzní a známí obětí, nechyběly ani učitelky dětí z michalovské školy. Kázání po obřadu vedli dva kněží, jeden z nich byl Eričin kamarád. „Před třemi truhlami jsem ještě nestál,“ začal svou řeč farář a utíral si slzy z očí. „Sám nevím, co říct a jak,“ konstatoval s rozpaky. Eriku znal podle svých slov od dětství, byla jednou z těch, kteří tvořili jeho mládí. „Pak odešla do Ameriky, vrátila se, křtil jsem obě její děti,“ pokračoval v řeči i pláči.

V nejbližších dnech je podle deníku Plus jeden deň v místě rodiště naplánován i pohřeb Stanislava. Rodina však kvůli zájmu veřejnosti přesné místo i čas tají.

Těla matky s dětmi nalezli policisté 17. února večer přikrytá pod dekou v ložnici na posteli. Mrtvého Stanislava pak objevili v pracovně na židli. Podle prvotních informací měl muž svou rodinu postřílet a následně zbraň otočit proti sobě. Okolnosti však měly být podle TV JOJ odlišné. Zemřelí prý na tělech neměli vnější poranění. Stanislav je tak mohl otrávit, či udusit. U vchodu do bytu pak zanechal dopis na rozloučenou.

Složité vyšetřování detailů činu i jeho motivů nadále pokračuje. Stanislav zřejmě vraždu plánoval delší dobu, z internetu totiž údajně smazal veškeré zmínky o své rodině, včetně fotografií, účtů na sociálních sítích a videí. Podle dalších informací pak mohl muž své blízké zabít i o několik dní dříve a následně s jejich těly dočasně žít v jedné domácnosti. Kriminalista Matej Snopko pak přišel s mrazivou teorií, podle které mohl otec vraždit „z lásky“.

Tagy: