Zničené domy, oběti na životech a tisíce evakuovaných: Floridu a Kubu zasáhly silné deště

Jih Floridy a Kubu zasáhly v sobotu silné deště, které způsobily záplavy a škody na majetku. Na Kubě zahynuly nejméně tři osoby. Počasí v oblasti ovlivňují zbytky tropické bouře Agatha, která minulý víkend zasáhla tichomořské pobřeží Mexika. Meteorologové očekávají, že by během neděle mohla vzniknout v Atlantickém oceánu první tropická bouře za letošní sezónu, uvedla agentura AP.

Kubu v pátek a sobotu zasáhly silné deště, uvedla agentura EFE. Nejvíce škod hlásí západní provincie Pinar del Río, kde spadlo až 300 milimetrů srážek na metr čtvereční. Úřady nechaly evakuovat několik tisíc lidí. Špatné počasí poničilo desítky domů, a to hlavně v Havaně, a způsobilo výpadky v dodávce elektrické energie. Nejméně tři lidé zemřeli, uvedly úřady.

Silně deště zasáhly v sobotu Floridu a ve městech Miami a Miami Beach způsobily záplavy silnic. Úřady vyzvaly obyvatele, aby nevyjížděli ven. Je to nebezpečná a život ohrožující situace, uvedla radnice Miami.

Silné deště způsobily zbytky tropické bouře Agatha, která minulý víkend udeřila na tichomořské pobřeží Mexika. Tam v souvislosti s bouří zahynulo nejméně devět lidí. Agatha následovně oslabila. Meteorologové očekávají, že během dneška jev posílí a stane se první tropickou bouři zaznamenanou v letošní sezóně v Atlantickém oceánu.

Tagy: