Zpěvák Imrich před smrtí přišel o hlas. Mohlo mu to stačit k sebevraždě, míní kolega z kapely

Zpěvák skupiny Abraxas Miroslav Imrich

Zpěvák Miroslav Imrich zemřel na kolejích poblíž Uhříněvsi

Zesnulý zpěvák skupiny Abraxas nebo kapely Tango Miroslav Imrich si podle předběžných závěrů kriminalistů měl v noci z pátku na sobotu lehnout na koleje na železniční trať mezi Uhříněvsí a Kolovraty. Jak se podařilo zjistit CNN Prima NEWS, trápilo ho závažné onemocnění. Jeho spoluhráč z kapely Slávek Janda připustil, že v možném dobrovolném odchodu ze světa mohlo hrát zásadní roli.

Z hitu Obyčejnej svět si rockera Imricha pamatuje snad každý. V poslední době se měl zpěvák podle informací CNN Prima NEWS potýkat s vážnou nemocí. Proto se mohl rozhodnout se svým životem naložit po svém. Podle zjištění deníku Blesk měl rakovinu v posledním stadiu.

K TÉMATU: Tragické následky nehody v Čáslavicích. V nemocnici po několika dnech zemřela i dívka

Z motolské nemocnice, kde se léčil, měl Imrich odejít domů. Tam sepsal dopis na rozloučenou a vydal se k železniční trati mezi pražskou Uhříněvsí a Kolovraty.

Zaměstnanci zdravotnického zařízení mezitím kontaktovali policii. „V pátek krátce před jedenáctou hodinou večerní jsme přijali oznámení o 71letém muži, který odešel z nemocnice,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Richard Hrdina a dodal, že panovala rovněž obava o jeho život.

Do rozsáhlé pátrací akce se zapojilo několik desítek policistů, nasazen byl i vrtulník. V tu chvíli byl ale zpěvák již po smrti. Předběžné závěry kriminalistů hovoří o sebevraždě. Podle kolegy z kapely muzikanta Slávka Jandy mohl být důvodem právě jeho zdravotní stav.

„Přišel o hlasivky, tím pádem skončil jako zpěvák. Netvrdím, že to byl hlavní důvod, ale zrovna jemu by něco takového stačilo k podobnému rozhodnutí,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Zpěvák se proslavil působením v kapele Abraxas, do které vstoupil krátce po jejím vzniku v roce 1977. Po neshodách kapelu v osmdesátých letech opustil a založil vlastní skupinu Tango. S Abraxasem ale později občas koncertoval. Svůj život se rozhodl ukončit poblíž pražské Uhříněvsi, kde před deseti lety spáchala sebevraždu i popová hvězda Iveta Bartošová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidič na Nymbursku vjel na chodník, srazil několik lidí. Pro zraněné letěly vrtulníky

Tagy: