Alfie v útulku smutní a trpí kožní alergií, potřeboval by milující domov

Jezevčíka Alfieho už v životě potkala hromada smůly a to mu nejsou ještě ani dva roky. Nejdřív se musel rozloučit se svou původní paničkou, protože se o něj kvůli zdravotním problémům už nedokázala dál postarat. Pak našel hodné páníčky, jenže později přišly problémy a přes veškerou snahu se museli Alfieho vzdát. Někteří pejci pobyt v útulku snáší dobře, Alfie ale mezi takové jedince nepatří. Trápí se. Navíc trpí alergií a autoimunitním onemocněním, které se mu kvůli stresu zhoršuje.

Nezisková organizace Pet Heroes, která pomáhá zvířatům v nouzi, se Alfieho ujala poté, co se ho původní majitelka rozhodla vzdát. Našli mu dočasnou péči a postupně se jim podařilo vyléčit i alergii na ouškách. Vedle zdravotních problémů začali řešit také jeho chování – předchozí rodina úplně nezvládla výchovu, a proto je to s Alfiem občas dost složité. I přes to se pro něj nakonec podařilo najít páníčky, kteří se jeho povahy nezalekli a dál s ním pracovali. Jenže po několika měsících přišly nečekané problémy a Alfie se tak musel vrátit zpátky do Pet Heroes.

V útulku se trápí

„Alfie je od návratu z adoptivní rodiny dočasně umístěný v našem útulku, což pejskovi jako je on vůbec nesvědčí,“ osvětluje Renata Kristková, vedoucí útulku Pet Heroes Lanškroun. „Všichni tady dělají, co můžou, ale Alfie by zkrátka potřeboval domácí prostředí a někoho, kdo se může věnovat jen jemu, místo aby se staral o několik dalších zvířat. To v útulku zkrátka nejde. Jenže od chvíle, co sem přišel, uběhly už celé měsíce a zatím se mu nedaří najít vhodný domov ani dočasnou péči. Alfie je tu přes veškerou naši snahu nešťastný a stresem se mu jeho kožní problémy zase zhoršily,“ dodává. Alergie mu „žere“ kůži na ouškách a má je pak rozpraskaná a pokrytá stroupky. Současní dočaskáři organizace mají v tuto chvíli naneštěstí buď plno, nebo nezvládnou Alfieho povahu. Je totiž roztomilý a okouzlující, ale také majetnický paličák, který se občas dokáže klidně ohnat i zuby…

Alfie má ten nejstylovější kotec v celém útulku Pet Heroes v Lanškrouně. 😎 Pořád je to ale kotec. 💔 Na podzim to byl...

Posted by Handipet Rescue CZ on Friday, January 5, 2024

Alfie má vše před sebou

Alfie potřebuje domácnost se zkušenými páníčky, kteří s ním dokážou pracovat. Bez malých dětí a nejlépe i bez dalších zvířat (výjimku tvoří lidé, co mají se psy dostatek zkušeností, aby zvládli případné problémy). Je taky potřeba vzít v potaz, že sám doma štěká a kvůli alergii musí dodržovat dietu složenou z masa nebo masových konzerv. To vše hledání vhodného domácího prostředí ztěžuje.

„Všichni věříme, že s pevnou, ale laskavou rukou a jasně stanovenými pravidly z něj bude skvělý pes. Celý život má před sebou, pořád se může stát něčím milovaným parťákem. Potřebuje jen člověka, který to s ním zkusí a dá mu šanci se zlepšit,“ okomentovala situaci Renata.

Nový začátek

V případě dočasné péče hradí organizace náklady na péči a zůstane s dočaskáři v kontaktu pro konzultace všeho potřebného. Pokud by se mezi vámi našel někdo, kdo by byl ochotný dát Alfiemu příležitost ukázat, že je v něm i spousta dobrého, zavolejte na tel. 773 554 464 nebo napište na e-mail jana@petheroes.cz.

Tagy: