Ani Dozimetr, ani Čapí hnízdo. Volby rozhodne úplně něco jiného, říká politolog

Jan Kubáček

Jan Kubáček o volbách

Komunální a senátní volby podle politologa Jana Kubáčka rozhodne ekonomická situace voličů a zkušenosti se starostou. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS okomentoval také možné zastropování cen energií. Vláda podle něj musí jednat rychle a přistoupit k národnímu řešení.

„Bude to kombinace zkušeností s místním starostou či starostkou a stav peněženky,“ odpověděl politolog na otázku, co rozhodne blížící se komunální a senátní volby. Uvedl také, že se do voleb promítne frustrace z celkového ekonomického vývoje.

Odborník okomentoval i pondělní jednání vlády, na kterém se kabinet bude zabývat situací v energetice. „Vláda musí co nejrychleji zareagovat na současnou situaci a navrhnout české národní řešení, protože na mimořádném summitu v pátek se prokázalo, že drtivá většina členských zemí Evropské unie přijala svá vlastní opatření. Pokud se situace bude řešit na evropské úrovni, bude to trvat,“ řekl Kubáček. „Pokud chceme v nějakém chodu a stabilitě udržet českou ekonomiku, český průmysl a konkurenceschopnost, tak česká vláda musí rozhodnout na začátku týdne,“ dodal.

Na celý rozhovor s politologem Janem Kubáčkem se podívejte v úvodním videu.

Tagy: