Ani jsme nemohli stihnout zareagovat. Ukrajinky popisují další drtivé útoky v Charkově

Ukrajinští policisté a vojáci stojí v pohotovosti s dělostřeleckou jednotkou. (25.3.2022)

Co se v neděli odehrálo na Ukrajině

Desítky útoků podnikli Rusové v posledních hodinách na Charkovskou oblast. Zemřelo při nich nejméně pět lidí a dalších 13 utrpělo zranění.

„Všichni křičeli: ‚Lehni si na zem!‘ Upadla jsem. Nejdřív jsem vůbec nic necítila, a pak jsem uviděla, že mi z levé nohy přímo pod kolenem teče krev. A že ležím v kaluži krve,“ líčila hrůzný zážitek Olga Sadovská, zraněná obyvatelka Charkova.

„Začalo to náhle, ani jsme nestačili zareagovat a utéct. Byly tam záblesky kouře. Okamžitě jsme se snažili se sousedy schovat, ale bohužel ne beze ztrát. Zemřel šestnáctiletý syn jedné sousedky,“ dodala Tetjana Agajevová.

Podle agentury AP rakety v Charkově zasáhly bytové domy, na místě jednoho z útoků bylo vidět rozbité sklo, trosky a na ulici kus nejméně jedné střely. Hasiči a místní obyvatelé se snažili uhasit požáry, které vypukly v několika bytech.

Druhé největší ukrajinské město se stalo terčem ostřelování i v sobotu. Při explozi pravděpodobně způsobené raketou zemřeli nedaleko místního tržiště tři lidé a 34 dalších utrpělo zranění, uvedl starosta Charkova Ihor Těrechov.

Tagy: