Beverly Hills, Čarodějky nebo Bláznivá střela? ANKETA o nejzářivější roli zesnulé Dohertyové

 Hvězda seriálu Beverly Hills 90210 zazářila mimo jiné taky v seriálu Čarodějky.

Zemřela herečka Shannen Dohertyová

Herečka Shannen Dohertyová, která zemřela v sobotu v 53 letech po dlouholetém boji s rakovinou, za svou kariéru ztvárnila desítky filmových i seriálových rolí. Mezi ty nejznámější patří Brenda Walshová v Beverly Hills 90210 a Prue Halliwellová v seriálu Čarodějky.

Dohertyová, která podlehla zákeřné rakovině, působila jako herečka více než čtyři desetiletí. Herectví se věnovala už od dětství, její nejzářivější rolí v útlém věku byla Jenny Wilderová v seriálu Domeček na prérii, připomněl server NBC News.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární moderátor rozhlasové stanice Sparks. Smutnou zprávu oznámili kolegové

V roce 1988 se objevila v komedii Smrtící atrakce, kde se představila jako Heather Dukeová.

Ve které roli se vám Shannen Dohertyová líbila nejvíce?

Zlom v její kariéře přišel v roce 1990, když byla obsazena do role Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 90210. Díky excelentnímu výkonu ve čtyřech úspěšných sezonách se navždy zapsala do paměti televizních diváků. Seriál sledoval osudy teenagerů z Beverly Hills. Po boku Dohertyové se v seriálu objevil například také Luke Perry (Dylan) či Tori Spellingová (Donna).

Čeští diváci si ji mohou pamatovat také z komediálního snímku z roku 1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas, v hlavní roli s Leslie Nielsenem.

Významnou postavu hrála také ve filmu Flákači z roku 1995, kde se objevila jako Rene Mosierová.

V roce 1998 si zahrála v dalším úspěšném seriálu. V televizním seriálu Čarodějky ji diváci mohli vídat jako Prue Halliwellovou. Avšak její působení zde skončilo předčasně kvůli sporům s ostatními kolegy.

V roce 2017 pak oslnila jako Susan v hororu Bethany, který i produkovala.

Podle předního českého dabéra a režiséra Filipa Jančíka, který propůjčil hlas Dylanovi v Beverly Hills 90210, se Dohertyová bohužel nikdy v Hollywoodu nedostala k „áčkovým“ rolím.

S rakovinou bojovala od roku 2015

Smutná zpráva o úmrtí Shannen Dohertyové obletěla svět v neděli. „S těžkým srdcem musím oznámit její úmrtí,“ potvrdila hereččina dlouholetá publicistka Leslie Sloaneová v exkluzivním prohlášení pro magazín People.

Dohertyové byla rakovina poprvé diagnostikována v roce 2015. O dva roky později nastala u herečky remise, bohužel se však rakovina po dvou letech vrátila, a to ve čtvrtém stádiu. Minulý rok pak herečka informovala, že se jí zákeřné onemocnění rozšířilo do mozku a později i do kostí.

Již v dubnu se oblíbená herečka připravovala na smrt. Ve svém podcastu prozradila, že se zbavuje majetku, aby měla její matka co nejméně starostí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdo byl střelec, který se pokusil na mítinku zabít Trumpa?

Tagy: