Asistenta generála Zalužného zabil granát. Trhavinu považoval za atrapu, mělo jít o dárek

Granát (Ilustrační foto)

Dárek k narozeninám v podobě granátu zabil pobočníka šéfa ukrajinské armády Zalužného

Při výbuchu granátu zahynul ve svém domě v Kyjevské oblasti asistent velitele ukrajinských ozbrojených sil Valerije Zalužného. Devětatřicetiletý Hennadij Častjakov podle jeho manželky zemřel poté, co mu v rukou explodoval granát, který považoval za atrapu v rámci daru. S odvoláním na své zdroje i samotného Zalužného o smrti člena armády v pondělí informoval web Ukrajinska pravda.

O smrti Častjakova napsal web s odvoláním na své zdroje už v souvislosti s oznámením ukrajinského ministerstva vnitra, které informovalo o smrti nejmenovaného vojáka a vážném zranění jeho třináctiletého syna v obci Čajky kvůli „neopatrné manipulaci s granátem“. Manželka a dcera, které byly také doma, podle resortu vyvázly bez zranění.

K TÉMATU: Kulturní katastrofa v Oděse. Ruské bomby zničily umělecké muzeum v chráněné oblasti UNESCO

Zalužnyj později smrt asistenta potvrdil. „Dnes (v pondělí, pozn. red.), v den svých narozenin, zemřel za tragických okolností v rodinném kruhu můj asistent a blízký přítel, major Hennadij Častjakov. V jednom z dárků explodovalo neznámé výbušné zařízení,“ uvedl na svém telegramovém účtu Zalužnyj, který označil zabitého za spolehlivého spolupracovníka, jenž zasvětil svůj život boji proti ruské vojenské agresi. Důvody a okolnosti jeho smrti se budou podle Zalužného vyšetřovat.

Častjakovova manželka mezitím podle Ukrajinské pravdy uvedla, že granát, jenž vybuchl v rukách jejího muže, byl v dárkové tašce, kterou si přinesl domů. Byla v ní láhev alkoholu a skleničky v podobě granátů. Když balík otevřel, ozvala se exploze, informoval web s odvoláním na zdroj v ukrajinských bezpečnostních složkách.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusko chce dohodu a konec války, tvrdí ukrajinský analytik. Popsal čtyři signály z Kremlu

Tagy:
smrt dárek narozeniny výbuch granát atrapa smrtelné zranění ukrajinská armáda Kyjevská oblast ruská invaze na Ukrajinu Valerij Fedorovyč Zalužnyj Hennadij Častjakov