Babiš o svém zdraví: Kdybych měl vážnou nemoc, hned bych odešel z politiky

Žádnou vážnou nemoc nemám, řekl v rozhovoru pro web CNN Prima NEWS bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Kdyby to tak bylo, hned by prý odešel z politiky. V minulosti se domníval, že má rakovinu prostaty. Nyní ho ještě čeká magnetická rezonance kvůli problémům se střevem.

„Žádnou vážnou nemoc nemám, můj zdravotní stav je dobrý,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS bývalý premiér Babiš. „Mám tu dělat kliky nebo se vysvléct do spodek? Dal jsem si operovat víčka, zhubnul jsem,“ prohlašoval vesele.

V únoru se přitom domníval, že má rakovinu prostaty. „Měl jsem vysoké PSA. Také jsem byl na biopsii (diagnostická metoda, pozn. red.),“ uvedl. Zdůraznil, že kdyby byl vážně nemocen, hned by odešel z politiky.

Čekají ho prý ještě vyšetření střev. V březnu byl totiž týden hospitalizovaný v IKEM poté, co se mu po jídle udělalo špatně. Nakrátko ztratil vědomí a kolegové mu museli poskytnout první pomoc. Tehdy prý měl i částečnou neprůchodnost střev.

Na kontroly do IKEM stále pravidelně dochází. „Byl jsem na bezezbytkové dietě a teď ještě půjdu na magnetickou rezonanci,“ popsal.

Dávám si tělo do pořádku

Koncem března šéf ANO podstoupil plastickou operaci očních víček. Lékaři mu odstranili převislou kůži, která komplikuje vidění. Musel nosit tmavé brýle, se kterými přišel například i do Sněmovny.

„Zákrok jsem dlouho plánoval. Teď v opozici si dávám do pořádku tělo. Ze zdravotních důvodů jsem si nechal odstranit převislou kůži na horních a dolních víčkách. Hned potom mě pustili domů, ale musel jsem to vyležet. Ráno mi odstranili stehy, pořádně to bolelo,“ prohlásil tehdy v rozhovoru pro televizi CNN Prima NEWS.

Babišův zdravotní stav se řeší i kvůli jeho případné kandidatuře na prezidenta. V rozhovoru zdůraznil, že kdyby v září oznámil, že zabojuje o Hrad, informace o svém zdravotním stavu by zveřejnil.

Celý rozhovor s Andrejem Babišem čtěte na webu CNN Prima NEWS v sobotu ráno.

Tagy: