bary

Výpis příspěvků ke štítku „bary“

Gastronomie zažívá další šok, tvrdí Kovanda. Podniky nemají peníze na rozvíjení, míní Kastner

Restauratéři se musí podle ekonoma Lukáše Kovandy prát nejen s drahými energiemi, ale i s vyššími náklady na zaměstnance. V souvislosti s propadem reálných mezd rovněž ve vysílání CNN Prima NEWS zdůraznil, že podniky v gastronomii zažívají další šok. Člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner upozornil, že kvůli maržím podniky možná prodají více, ale zisk mají menší.

Stodolní, 22.00: Vztek na odmítače, návrat výdejních oken a disko jako uzavřená akce

Slavná ostravská ulice, která údajně nikdy nespí, šla v pátek do hajan v deset večer. Mohla za to nová vládní opatření, kvůli kterým byli hosté vyhnáni z podniků nejpozději ve 22 hodin. A vzápětí na zasněžené Stodolní spílali neočkovaným. „My jsme zodpovědní, odmítači nám ale ode dneška kazí noční zábavu,“ shodli se třeba Vojta, Kamil, Tomáš a Robin před barem Harley's Retro. Za rohem v podniku High Five dál hřímala soukromá diskotéka. A znova se otevřela výdejní okénka, i když jen dvě v celé zábavní čtvrti.

Němci chtějí přeočkovat všechny dospělé. Expert: Zavřeme bary, jinak budou zničené Vánoce

Tvrdými opatřeními proti neočkovaným restrikce v Německu zřejmě neskončí. Respektovaný a obvykle velmi zdrženlivý odborník Lothar Wieler varuje před „zničenými Vánoci“ a volá po okamžitém řešení v podobě zavření barů a klubů. Očkovací komise pak vydala doporučení pro přeočkování všech dospělých, kterým od dokončení vakcinace uplynulo půl roku.

KOMENTÁŘ: Česká absurdita. Neočkovaní číšníci budou kontrolovat očkované hosty

Po pozdravu následovala objednávka, od pondělka ale musí personál restaurací vložit do hovoru s hostem ještě tuto větu: „Prosím, předložte očkovací certifikát.“ Kdo ho nepředloží, nedostane ani vodu. Zkuste se ale zeptat personálu, zda vám ukáže svůj certifikát. Vysměje se vám do očí, číšníky totiž k očkování nikdo nenutí. Odhadem až polovina personálu v pohostinských službách přitom vakcínu tvrdohlavě odmítá.

Reportáž z hospod. Velká část personálu odmítá očkování, prý není třeba

Je to paradox, který nikdo neřeší. Zatímco hlavní hygienička chce neočkovaným zkomplikovat návštěvy restaurací, kaváren či klubů, personál očkován být nemusí. A jak dokazuje následující reportáž, například v Ostravě většinou ani není. „Očkovat se nenechám, vakcíně nevěřím, je moc narychlo vyvinutá,“ říká číšnice Martina Mezey z Caffe Trieste v Ostravě. Právě v tomhle městě přitom žije šéfka hygieniků Pavla Svrčinová, která vytrvale propaguje očkování.