Beckham předal účet se 70 miliony sledujících ukrajinské lékařce. Ukázala drsné záběry

Fotbalová legenda David Beckham

Válka na Ukrajině 21.3.2022

Někdejší fotbalový idol David Beckham předal dočasně kontrolu nad svým účtem na Instagramu ukrajinské lékařce z porodnického oddělení nemocnice v Charkově, aby svým fanouškům ukázal realitu války. Jeho 71,5 milionu sledujících tak mělo možnost vidět, jak nastávající matky a jejich novorozené děti žijí v provizorních podmínkách ve sklepě porodnice ve městě, které bombarduje ruská armáda.

„Předávám své sociální sítě Iryně, vedoucí regionálního perinatologického centra v Charkově na Ukrajině, kde pomáhá matkám při porodu. Přejděte na mé stories, abyste se dozvěděli víc o úžasné práci, kterou Iryna a jí podobní zdravotníci dělají pro záchranu životů na Ukrajině. Přispějte, prosím, jak můžete na podporu UNICEF a lidí jako Iryna pomocí dárcovského odkazu v mém biu,“ připsal Beckham k videu, v němž svůj krok oznámil.

Dětská anestezioložka sledujícím ukázala záběry na matky chovající své novorozené děti na postelích seřazených v šeru podél zdí na sklepních chodbách. „První den války jsme přestěhovali všechny těhotné ženy a matky s novorozenci do sklepení. První dny byly nejtěžší. Museli jsme se naučit, jak pracovat i za bombardování a útoků,“ popsala podmínky. „Bohužel jsme do sklepa nemohli vzít děti z intenzivní péče, protože jsou závislé na přístrojích,“ dodala.

Popsala mimo jiné příběh matky Jany, která porodila druhý den války syna, jenž měl po porodu potíže s dýcháním. „Chlapci už je teď lépe, ale dům jejich rodiny byl zničen a oni se nemají kam vrátit,“ konstatovala. „Doktoři, sestřičky, všichni tu máme strach, pláčeme, ale nevzdáváme se,“ dodala.

Beckham, bývalý hráč Manchesteru United, Realu Madrid nebo Paris Saint-Germain, už napadené Ukrajině pomohl v minulých dnech, kdy jí spolu s manželkou daroval jeden milion dolarů (přes 22 milionů korun).

Tagy: