Bílá pošle na Ukrajinu půl milionu. Jsem připravena i někoho ubytovat, popsala svou pomoc

Lucie Bílá v pořadu Show Jana Krause.

Lucie Bílá promluvila o válce na Ukrajině

Lucie Bílá je výřečná a nemá problém hovořit téměř o čemkoliv. Pokud jde ale o válku na Ukrajině, slova se jí hledají těžko. Zpěvačka redakci ShowTime popsala své dojmy z aktuálního dění i to, jak se rozhodla pomoci.

V Divadle Lucie Bílé měla premiéru hra Mlčeti zlato. „Když slyším, že se lidi baví, tak mám velikou radost. Doporučuji každému to vidět. V této době je chvíle, kdy přijde člověk na jiné myšlenky, vzácností. Jsem šťastná, že jsem tady a na chvilku můžu zapomenout na to, co všechno nás trápí,“ přiznala Bílá.

Při pomyšlení na ruskou invazi je jí smutno. „Každý by měl dělat to, co cítí. Každý chce najít cestu na přežití, je to zatěžkávací zkouška pro všechny. Samozřejmě nejhůř jsou na tom lidé, kteří jsou v ohrožení života. Každý se nějak snaží a každý je chytrý jako rádio. Dělám to, co umím. Udělala jsem u nás v divadle koncert pro děti a rodiny z Ukrajiny,“ řekla zpěvačka.

Daruje půl milionu korun

„Také umím navlékat korálky a protože se to lidem na koncertě líbilo, tak jsem se rozhodla to dát na týden jako limitku. Už teď vím, že můžu předat Červenému kříži půl milionu korun. Ale to, že to se mnou strašně cvičí a že nemůžu spát a že je mi zle, protože z dálky pozoruji tuhle hrůzu, je jasné. Člověk by hrozně rád řekl něco moudrého, ale docházejí slova a já se jenom modlím za ty nevinné lidi,“ vysvětlila Bílá.

Někteří lidé také uprchlíky z Ukrajiny ubytovávají. „Mám možnost a čekám na zprávu od svých přátel. Jsem na to připravená,“ dodala Bílá.

Tagy: