Útočník ubodal malá dvojčata i jejich starší sestru. Brutální vražda otřásla celým městem

Brutální vraždu vyšetřují policisté v Irsku. Muž měl v noci na neděli ubodat osmnáctiletou dívku a její dva osmileté sourozence. Další čtrnáctiletý chlapec utrpěl vážná zranění. Útočník své oběti údajně znal.

V neděli krátce po půlnoci došlo v irském Dublinu v městské části Tallaght k brutální vraždě tří osob. Útočník ubodal osmnáctiletou dívku a dva její osmileté sourozence – chlapce a dívku. Další čtrnáctiletý chlapec měl podle místní policie utrpět vážná, ale ne život ohrožující zranění. Momentálně je hospitalizovaný. Do nemocnice byla převezena i matka obětí, která však neutrpěla žádné zranění.

Policie na místě zadržela muže, kterému má být kolem dvaceti let. Údajně jde o známého obětí. Policisté čin označili za násilný a traumatizující. Sousedé z okolních domů popsali, že z místa slyšeli křik. Jeden z místních obyvatel podle irského webu independent.ie uvedl, že slyšel ženský hlas křičící „pomozte mi, pomozte mi“ a také zvuk rozbíjejících se oken.

Místní radní Charlie O'Connor řekl, že komunita je tragickou událostí hluboce zasažena. „Byl jsem hluboce šokován, komunita je šokována, musíme samozřejmě myslet na rodinu, soucítit s ní a doufat, že se jí dostane veškeré podpory, kterou potřebuje,“ sdělil O'Connor.

Starostka jižního Dublinu Emma Murphyová označila incident za „nepochopitelný“. „Je to neuvěřitelné a strašné. Ztráta tří mladých životů je prostě nepochopitelná,“ popsala Murphyová. Místní lidé se podle ní budou z tragédie dlouho vzpamatovávat.

Na místě pracují vyšetřovatelé. „Probíhá kompletní forenzní zkoumání místa činu. Okna v horním patře domu byla otevřená a rozbitá, přičemž na okenních rámech byly vidět krvavé skvrny,“ sdělila webu irishmirror.ie Cate McCaurryová z irského sboru vojenské policie.

Tagy: