Brutální záběry: Pole posetá mrtvými okupanty. Ukrajinci je zlikvidovali palbou z raketometu

Ukrajinci se pochlubili dalším úderem na ruskou pěchotu. Tentokrát pomocí raketového kompletu zlikvidovali v neobydlené oblasti několik okupantů. Brutální záběry, jejichž okolnosti nelze v době válečného konfliktu nezávisle ověřit, se objevily na sociálních sítích.

„Kvalitní práce našich vojáků ve východním směru. Kdo přijde do naší země s mečem, mečem zemře,“ uvedl ukrajinský důstojník Anatolij Štefan, který záběry zveřejnil na svém Twitteru i Telegramu.

K úderu mělo dojít v blíže nespecifikované neobydlené oblasti na východní frontě. Ukrajinci podle Štefana k likvidaci okupantů využili raketomet 9K135 Kornet, což je komplet dlouhého dosahu s dálkovým naváděním po laserovém paprsku. Jde o zbraň hojně využívanou na ničení těžké techniky nepřítele, lze ale teoreticky použít i na pěchotu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusové utrpěli obrovské ztráty. Za týden jsme zlikvidovali přes 5000 okupantů, hlásí Kyjev

Na zveřejněném videu Ukrajinci pomocí kornetu zneškodnili ruské vojáky, kteří v otevřené krajině neměli žádnou šanci. Hned první úder měl na svědomí smrt několika okupantů, další po explozi utrpěli vážná zranění. Druhá střela mířila na vojáky, kteří svým poraněným kolegům přispěchali na pomoc.

Zbývající ruské jednotky začaly utíkat přes pole. Nejspíš se pokoušely najít úkryt mezi stromy. Do jejich blízkosti však brzy dopadla další ukrajinská raketa. V závěru videa jsou vidět letecké snímky, které ukazují zničená pole plná bezvládných těl ruských vojáků.

Rusové podle Kyjeva přichází na frontě každý den o stovky vojáků. Ztráty denně aktualizuje ukrajinský generální štáb ozbrojených sil. Podle něj okupanti od vypuknutí invaze ztratili více než 127 500 mužů.

Dále Rusové přišli o 3 201 tanků, 6 378 dalších obrněných vozidel, 5 048 transportních vozidel, 2 651 dělostřeleckých systémů, 284 vrtulníků, 293 letounů a 1 951 bezpilotních letounů. Moskva své ani ukrajinské ztráty pravidelně nezveřejňuje.

Tagy: