Brutální záběry ukrajinského úderu. Ruský okupant kvůli zásahu dronu přišel o nohu

Ukrajinský voják u Bachmutu ovládá dron.

Přesný zásah ukrajinského sebevražedného dronu

Ukrajinci provedli drtivý úder na ruské vojáky, kteří projížděli Donbasem na čtyřkolce s přívěsem. Do vozidla narazil sebevražedný dron, což způsobilo explozi. Jeden z okupantů přišel o nohu. Bližší okolnosti obzvlášť brutálních záběrů je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Náraz do čtyřkolky s přívěsem. Jednomu vojákovi se utrhla noha, jiní měli více štěstí a přežili s těžkými pohmožděninami. Takový osud čeká každého, kdo vkročí na naše území se zbraní v ruce. Sláva Ukrajině,“ uvedla na Telegramu společnost Escadrone, která FPV kamikaze drony vyrábí a dodává ukrajinské armádě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální záběry z bojů. Ukrajinský granát vybuchl přímo u hlavy ruského okupanta

O úder se postarala speciální jednotka Signum ve spolupráci s ukrajinskou 93. mechanizovanou brigádou. Na záběrech je vidět, že operátor ukrajinského sebevražedného dronu spatřil několik ruských vojáků, kteří na čtyřkolce s přívěsem projížděli neobydlenou oblastí kdesi u východní fronty.

Následoval náraz bezpilotního letounu do ruského vozidla, což způsobilo explozi. Co se stalo poté, zdokumentoval ukrajinský průzkumný dron, který střet sledoval zpovzdálí. Čtyřkolka sjela z cesty a zastavila se. Ze záběrů je patrné, že jeden z okupantů přišel v důsledku výbuchu o nohu. Další dva ruští vojáci se mu snažili pomoci. Jejich stav je neznámý.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a půl o 277 tisíc vojáků, 4 687 tanků, 8 972 dalších obrněných vozidel, 8 836 transportních vozidel, 7 203 dělostřeleckých systémů, 316 vrtulníků, 315 letounů a 4 991 bezpilotních letounů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Údaje nelze nezávisle ověřit.

Tagy: