Ohromující Kate na banketu originálně uctila památku Alžběty II. i Diany. Lidé jsou nadšeni

Britský král Karel III. v úterý v Buckinghamském paláci uspořádal státní banket na počest jihoafrického prezidenta Cyrila Ramaphosy. Na večerní slavnosti všem vyrazila dech princezna z Walesu Catherine, která vybranými doplňky uctila památku zesnulé panovnice Alžběty II. a princezny Diany.

Catherine, manželka následníka trůnu prince Williama, se stala hlavní hvězdou slavnosti. Princezna z Walesu si oblékla bílé plesové šaty z dílny její oblíbené módní návrhářky Jenny Packhamové. Přes róbu měla modrou šerpu s hvězdami Viktoriina řádu a zleva na hrudníku připnutou brož s podobiznou zesnulé královny.

Alžbětinu památku uctila také bílou barvou šatů. Podle deníku Hello Magazine tím navázala na tradici, kterou řadu let dodržovala sama královna.

„Bílá barva je barvou míru a nových začátků, takže její význam je velmi vhodný, pokud jde o obnovení a oslavu diplomatických vztahů mezi různými národy,“ uvedla expertka na barvy Gabi Wintersová.

Co však upoutalo mnohem větší pozornost, byla princeznina tiára posetá diamanty a perlami – takovou velmi ráda nosila v 80. letech princezna Diana. Budoucí královna nevzdala hold matce svého manžela pouze tímto skvostem, na uších jí visely také oblíbené Dianiny perlové náušnice.

Británie chce posílit obchodní vazby

Jihoafrický prezident Cyril Ramaphosa přiletěl do Londýna v úterý. Prezidenta a jeho manželku oficiálně přivítali králův nejstarší syn a dědic princ William s manželkou Catherine v hotelu v centru města. Poté ho doprovodili na prostranství Horse Guards Parade u Downing Street, kde se Ramaphosa setkal s králem Karlem III. a jeho manželkou Camillou. Ramaphosa měl také navštívit Westminsterské opatství, aby položil věnec u symbolického hrobu neznámého vojína a prohlédl si pamětní desku bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely.

Británie doufá, že návštěva, která byla naplánována ještě před zářijovou smrtí královny Alžběty, posílí obchodní a investiční spolupráci mezi zeměmi. Má také demonstrovat sílu vazeb v britském Společenství (Commonwealth).

Tagy: