Češi si nakoupí v novém obchodě, oblíbený řetězec chce expandovat. Kdy dorazí na trh?

Čeští zákazníci si již brzy budou moci nakoupit v novém obchodním řetězci. Na tuzemský trh dorazí německý Woolworth, který by kromě Česka měl otevřít pobočky i na Slovensku. Řetězec se zaměřuje na prodej domácích potřeb, elektroniky, ale i oblečení. Informoval o tom web Peníze.cz.

„Můžeme potvrdit, že se chystáme vstoupit na trhy na Slovensku a v Česku. V současnosti jednáme se správci nemovitostí v obou zemích a míříme k finálním nájemním smlouvám,“ potvrdil pro web Peníze.cz Roland Rissel, zastupující tiskové oddělení společnosti.

K TÉMATU: Do Česka míří nový obchodní řetězec. Hledá zaměstnance a nabízí platy i přes sto tisíc korun

Německá společnost hodlá prorazit i na slovenském trhu. U nás i u východních sousedů by se měla objevit na konci příštího roku. Další detaily ohledně konkrétní podoby poboček však zástupce neuvedl.

Jednat by se mělo o velkoplošné obchody se zaměřením na širokou škálu sortimentu za nízké ceny. Na pultech Woolworthu najdou lidé kromě elektroniky a domácích potřeb a oblečení. Součástí bude i drogerie.

V Německu lze nalézt okolo sedmi stovek poboček, což řadí společnost k nejrychleji rostoucím řetězcům v zemi. Na slovenský trh se mimo jiné chystá i síť obchodů Biedronka, jež je známá těm, kteří vyrážejí za nákupy za polské hranice.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mizerná sezóna pro palírny a moštárny na severu Čech. Pomůže Morava, cenu to údajně neovlivní

Tagy: