Sesuv půdy, popadané stromy i zatopené sklepy. Na Náchodsku řádily silné noční bouřky

Přes střední a východní Čechy v noci přešly bouřky doprovázené přívalovými srážkami, nárazovým větrem a krupobitím, hlavně na Náchodsku byly velmi silné, sesuv půdy tady zastavil vlak. Hasiči odstraňovali popadané stromy a čerpali vodu ze zatopených domů či sklepů.

Královéhradečtí hasiči brzo ráno informovali, že aktuálně evidují 30 událostí spojených se silnými bouřkami. Většina byla na Náchodsku, v menší míře v okrese Hradec Králové.

ČTĚTE TAKÉ: Kusy ledu ničily auta i domy. Evropu zasáhly extrémní bouře, spadla i rekordní kroupa

„Hasiči odstraňují spadlé stromy a čerpají vodu, která se často dostala až do domů a sklepů, bytových i nebytových prostor, většinou z ucpaných propustí. Místa, kde máme nejvíce případů a kde působila bouřka lokálně velmi silně – Jaroměř, Náchod, Nový Bydžov a jejich blízké okolí,“ napsali na Twitteru.

Meteorologové varovali, že zejména na krajním severovýchodě Čech mohou bouřky provázet přívalové deště, až dvoucentimetrové kroupy a nárazy větru přes 85 kilometrů v hodině. Bouřky se večer objevily i v jiných částech republiky, například v Olomouckém kraji či na krajním východě Pardubického kraje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Meteorologové slibují tropickou výheň. Jen v jednom kraji bude chladněji

Tagy: