RADAR: Víkend přinese počasí jako v papiňáku. Slunce nečekejte, večer sprchne a někde zabouří

Česko si o víkendu užije letního počasí, alespoň co se týče teplot.

Češi si o víkendu užijí letního počasí, alespoň co se týče teplot. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se maximální hodnoty vyšplhají až k 26°C. Obloha však bude většinou oblačná až zatažená, v odpoledních hodinách počítejme s přeháňkami a místy také bouřkami, uvádí meteorologové. Začátkem příštího týdne se mírně ochladí.

„Aktuálně je nad naší republikou většinou oblačno až zataženo, na severozápadě jasno nebo skoro jasno. Oblačnost bude během pondělního dne přetrvávat. Aktuálně se přeháňky vyskytují ve východních Čechách, postupně je ale očekáváme na většině území a místy se vyskytnou také bouřky. Ve večerních hodinách budou srážky ustávat a v noci čekáme už jenom výjimečné přeháňky,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka Iveta Kodádková. Denní teploty se budou v sobotu pohybovat mezi 22 až 26 °C. Ve vyšších polohách na horách naměříme kolem 18 °C.

Podobné počasí očekávají meteorologové také v neděli. „Během dne bude většinou polojasno, přechodně, zpočátku zejména na východě území, postupně i jinde, může být oblačno a místy se vyskytne také déšť nebo přeháňky,“ řekla Kodádková. Nejnižší noční teploty očekávejte mezi 15 až 11 °C, během dne pak až 25 °C. Vát bude mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klíčem k úspěchu je hlavně voda. Mykolog poradil, kde hledat první hřiby

Začátek nového týdne přinese mírné ochlazení. V pondělí bude jasno až skoro jasno, večer od severovýchodu se postupně zatáhne. Rtuť teploměrů se vyšplhá k 23 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

„V úterý a ve středu bude většinou oblačno. Místy musíme počítat s přeháňkami a ojediněle také s bouřkami. Úterý bude nejchladnějším dnem příštího týdne. Postupně by se ale mělo oteplovat. Teploty by se měly opět dostat na letních 26 stupňů Celsia,“ dodala meteoroložka.

Tagy: