Pekelné tropy střídá propad teplot až k 20 °C. Žhavá vedra koncem týdne rozrazí bouřky

Česko sužují vysoké teploty

Počasí (28.6.2023 6:40)

Ve středu si lidé v tuzemsku užijí příjemné teploty mezi 20 až 24 °C, očekávají se ale také ojedinělé přeháňky nebo občasný déšť. Změny nastanou hned ve čtvrtek. Teploměry opět naměří hodnoty, které se budou přibližovat tropické třicítce. Parné dny budou pokračovat, připojí se i bouřky.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle meteorologové očekávají přeháňky. Na severovýchodě má být až zataženo, místy se čeká mimo přeháněk i občasný déšť. Později odpoledne a večer s výjimkou severovýchodu a východu bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejvyšší teploty však budou po tropech z předchozích dnů příjemné. Hodnoty by se měly pohybovat mezi 20 až 24 °C, na severovýchodě kolem 19 °C.

V noci na čtvrtek bude jasno až polojasno, na severovýchodě a východě se však zpočátku očekává zvětšená oblačnost a místy občasný déšť. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, v Čechách v údolích hodnoty klesnou až k 7 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Valník i trámy z krovů skončily stovky metrů daleko. Před 15 lety na Chrudimsku řádilo tornádo

Již ve čtvrtek se však vrátí léto v plné síle. Bude jasno až polojasno, během dne zejména na Moravě a ve Slezsku – večer od západu v Čechách – se čeká oblačno. Nejvyšší teploty se ale budou pohybovat mezi 24 až 28 °C, na severovýchodě kolem 23 °C.

Ještě vyšší hodnoty Českou republiku zasáhnou v pátek, kdy by teploměry měly naměřit až 30 °C. Během dne bude jasno až polojasno, od západu by však mohlo přibývat oblačnosti a zejména v Čechách se čekají přeháňky nebo i bouřky.

ČTĚTE TAKÉ: Panika na koncertě: Při krupobití se zranily desítky lidí. Málem mě ušlapali, líčí fanynka

A co přinese víkend? V sobotu by teploměry měly naměřit hodnoty kolem 25 °C, na většině území se však čekají přeháňky nebo občasný déšť – na Moravě a ve Slezsku dokonce i bouřky. V neděli hodnoty vystoupají k 27 °C, opět si však nezapomeňte deštníky. Čeká se místy déšť nebo přeháňky.

Tagy: