Nad Českem se zatahuje. Hrozí deště i sněžení, denní teploty se přiblíží bodu mrazu

Žena s deštníkem

Počasí 28.11.2022 7:06

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by v následujících dnech mělo být převážně zataženo, hrozí i srážky a sníh. Zatímco v noci teploty klesnou až k −5 °C, přes den se budou držet těsně nad nulou.

pondělí bude zataženo, místy se objeví mlhy, zpočátku i mrznoucí. „Očekáváme ojedinělé mrholení nebo slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C, při déletrvajícím vyjasnění v údolích až −5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 1 až 5 °C,“ avizuje ČHMÚ.

„Vzduch je zároveň hodně vlhký, proto to může na neošetřených silnicích ráno klouzat. Mlhy, které se také vyskytují hlavně v Čechách, navíc snižují dohlednost,“ doplnili meteorologové.

I Úterý by mělo být převážně zatažené se slabým sněžením. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1 °C, při zmenšené oblačnosti až −3 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 1 až 5 °C.

Ve středu bude rovněž zataženo. Opět může mrholit nebo slabě sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 1 až 5 °C.

Také ve čtvrtek bude převážně zataženo, ojediněle se objeví mlhy nebo slabé sněžení. „Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C,“ předpovídají meteorologové.

Ani páteční počasí a zbytek týdne nepřinese výraznější změnu. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až −2 °C, nejvyšší denní teploty kolem 0 až 4 °C.

Tagy: