Rozšířená VÝSTRAHA: Česko zasáhnou silné bouře, hrozí i krupobití. Podívejte se, kde udeří

Bouřky (ilustrační foto)

Předpověď počasí 28.6

Od pátečního podvečera až do neděle lze očekávat po celém území vysoké teploty vzduchu a silné bouřky, které budou doprovázeny silným větrem a přívalovými srážkami. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na síti X rozšířili platnou výstrahu. V pátek a v neděli mohou místy padat i kroupy, varují.

Nárazy větru mohou během pátečních bouřek dosahovat až 70 km/h, uvedl ČHMÚ. Před tvorbou lokálně velmi silných bouřek varovali také odborníci na nebezpečné doprovodné jevy počasí na Facebooku webu Meteo Včasné varování.

V sobotu meteorologové ČHMÚ očekávají denní teploty přes 30 °C, ve středních Čechách a na jižní Moravě až 33 °C.

ČTĚTE DÁLE: Bouřky opět pustošily obce na Moravě. V Praze přeháňka vyplavila supermarket

Vysoké teploty je možné očekávat také v neděli. „Předpokládáme, že teploty vystoupí mimo západ Čech až na 30 až 35 °C a během dne budou od západu s frontou postupovat přes naše území zesilující bouřky,“ nastínili meteorologové.

V neděli se očekávají ve východní části Čech, na Moravě a ve Slezsku rovněž velmi silné nárazy větru kolem 90 km/h, s kroupami a srážkovými úhrny kolem 40 mm.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bouře se prohnala Prahou. Zatopila podjezdy i trať u Čechova mostu, doprava hlásí problémy

Tagy: