Padla pohádková výhra v Eurojackpotu. Vítěz podal sázku v supermarketu

Výherce Eurojackpotu je po jedenácti týdnech konečně znám. Je jím dánský občan, který svůj tiket podal v kodaňské čtvrti Østerbro. Za výhru v loterii získá 120 milionů eur, tedy skoro tři miliardy korun. V posledních dvou letech se jedná o druhého výherce, který si vsadil v Dánsku. O vítězi, který se zatím nepřihlásil, informovala loterijní společnost Danske Spil na svých webových stránkách.

Tajemný vítěz si připíše zatím nejvyšší výhru v historii Dánska. Loterijní společnost Danske Spil ve středu ohlásila, že dánský občan si svůj tiket podal v supermarketu 7-Eleven v Kodani. „Musíme poblahopřát šťastnému Dánovi, který v Kodani podal velmi speciální tiket, který má hodnotu neuvěřitelných 760 milionů dánských korun,“ uvedla v prohlášení Malene Mølgaardová, generální ředitelka loterijní společnosti Danske Lotteri Spil, která stojí za loterií Eurojackpot v Dánsku.

ČTĚTE TAKÉ: Postavičky z Lega jako pachatelé trestných činů. Internet se baví, dánská firma zasáhla

Je to přitom již podruhé za dva roky, co nejvyšší možnou výhru v Eurojackpotu získal hráč, který si vsadil právě v Dánsku. „Je naprosto šílené, že podruhé vyhrál hlavní cenu Dán. My všichni v Dánsku jsme získali velké vítězství,“ cituje Mølgaardovou dánský deník Politiken.

Novému multimilionáři nabídne společnost poradenství. „Stejně jako všichni naši velcí výherci bude i tomuto výherci nabídnuta speciální rada, která zajistí dobrý start do nového života multimilionáře,“ doplnila ředitelka.

Neznámému výherci pomohla ke štěstí výherní čísla 1, 3, 24, 43, 49 a dodatková čísla 2 a 4.

Eurojackpot je nadnárodní evropská loterie. Účastníci 18 evropských zemí včetně České republiky mohou hrát o vysoké ceny. Slosování probíhá dvakrát týdně – každé úterý a pátek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stoletý veterán se vrací do Normandie, aby se oženil. Veselku bude mít u pláže, kde se vylodil

Tagy: