Princ Harry chce zpět do královské rodiny a udobřit se. Z exilu mu mají pomoct staří přátelé

Princ Harry plánuje návrat do královské rodiny. K tomu mu mají pomoci jeho bývalí spolupracovníci a kamarádi z Velké Británie, informoval v neděli The Mirror. Jako důvod uvedl, že chce přehodnotit svůj život. S tím v USA je nespokojený.

Vévoda ze Sussexu zvažuje návrat k monarchii poté, co se královského života před čtyřmi lety s manželkou Meghan Markleovou vzdali a přestěhovali do USA. Vztahy s bratrem princem Williamem a otcem králem Karlem III. jsou ale od té doby velmi napjaté. Požádal proto své „staré známé,“ aby mu pomohli dostat se z exilu, informoval server The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: William a Harry zase spolu. Po dvou letech se bratři potkali na pohřbu. Jak shledání proběhlo?

Snaží se především přehodnotit své fungování, protože to současné mu nedává smysl. Mezi prvními návrhy je trávení většího množství času ve Velké Británii ve snaze napravit své vztahy s otcem, popsal deník Daily Mail. Případně by se tak částečně mohl vrátit do královské rodiny. Úplný návrat do své domoviny však neplánuje.

Podle jednoho z princových důvěrných přátel by mohl vykonávat nenápadné královské povinnosti. „Pokud se Harry vrátí do Spojeného království bez rozruchu, nebude dělat reklamu a účastní se všedních akcí, mohl by si opět získat britskou veřejnost,“ sdělil médiím.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se už delší dobu pokoušejí o usmíření s členy královské rodiny. Na začátku července se Meghan snažila dostat na svou stranu Kate, když jí poslala přání s brzkým uzdravením v souvislosti s jejím bojem s rakovinou.

Podobný scénář se opakoval na konci téhož měsíce, když viděli princeznu na finálovém zápase Wimbledonu v Londýně. Pohled na Kate pak Harryho přiměl poslat jí vzkaz v naději, že napraví jejich pochroumaný vztah.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Návrat legendárních Oasis? Racionální rozhodnutí motivované penězi, míní hudební producent

Tagy: