Učitelku v Hrabušicích napadl 13letý žák, skončila v nemocnici. Zasahovali policisté se psem

Na základní škole ve slovenském městečku Hrabušice napadl v pondělí třináctiletý chlapec učitelku Ivanu. Incident se měl stát poté, co jedna z pedagožek upozornila skupinku žáků, aby šli do třídy. Ti žádost učitelky ignorovali a dělali si, co chtěli. Na pomoc kolegyni přišla Ivana, proti které se chlapec ohnal a udeřil ji do obličeje, píše slovenský deník Nový Čas.

„Rozbil mi obroučky brýlí a z nosu se mi okamžitě spustila krev. Poškozený kořen nosu mi museli ošetřit v nemocnici ve Spišské Nové Vsi,“ řekla pro deník Nový Čas napadená učitelka. Během třináctileté praxe se ji už jeden žák pokusil udeřit, tehdy se jí podařilo se ráně vyhnout, dodala.

Událost potvrdila i ředitelka školy Alena Rerková. Byla to právě ona, kdo přivolal policii.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální napadení školáka v Ostravě: Spolužáci si útok natáčeli, nepomohl nikdo

Strýc útočníka se chlapce zastával a tvrdí, že to určitě neudělal úmyslně. „Chtěl jít o přestávce na záchod, ale učitelka ho tahala za kapuci. V rámci obrany se ohnal rukou a nechtěně ji udeřil,“ tvrdil.

Deníku Nový Čas si stěžoval, že do školy dorazili policisté se psem. „Nemohli to řešit jinak než pustit na chlapce psa? Vždyť on se teď bojí chodit do školy,“ uvedl.

Otec žáka byl ve svých vyjádřeních mírnější: „Nevím, co k tomu říct, nebyl jsem tam. Doopravdy nevím, co se stalo, ale myslím, že to neudělal schválně,“ uvedl.

Policie potvrdila, že případ vyšetřuje. „V souvislosti s incidentem, ke kterému došlo v obci Hrabušice, už policie koná a ve věci bylo přijato trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestního činu výtržnictví. V současné době jsou ve věci vykonávané potřebné procesní úkony. Přihlédnuto je také k věku podezřelé osoby,“ uvedla pro TV JOJ mluvčí košické krajské policie Lenka Ivanová.

Tagy:
policie Slovensko Spišská Nová Ves útok ve škole Nový Čas Hrabušice napadení učitelky