Šokující video z nemocnice. Zdravotník vláčel bezdomovce po zemi, slyšet bylo vzlykání

Univerzitní nemocnice L. Pasteura v Košicích

Tahali muže z nemocnice

Po sociálních sítích se šíří video, které zachycuje bezcitné chování jednoho ze zaměstnanců košické nemocnice. Na záběrech je vidět, jak zdravotník přijde k bezdomovci sedícímu na zemi, chytne ho za ruku a odtáhne ho pryč z nemocnice.

Případ se měl odehrát na urgentním příjmu fakultní nemocnice v Košicích. Na podlaze v čekárně je vidět sedící bezdomovec, vedle kterého leží dvě berle a igelitová taška. Muž se třese, nesrozumitelně mumlá a vzlyká. Po chvíli k němu přichází jeden ze zdravotníků, chytá ho za ruku a po zemi ho odtáhne ke dveřím a následně pryč z nemocnice. Celý incident natočil na video jeden z pacientů, který záběry následně sdílel na Facebooku.

Posted by Ferko Temeress on Monday, June 5, 2023

Košická nemocnice se podle webu tvnoviny.sk začala incidentem zabývat. Odpovědnost ponese dotyčný zaměstnanec. „Takové jednání vůči osobě, která vyhledá zdravotnické zařízení a naši pomoc z jakýchkoli pohnutek, je nepřijatelné. Zároveň se omlouváme pacientům, kteří byli svědky tohoto incidentu,“ uvedla tisková mluvčí Fakultní nemocnice Monika Krišková.

Podle ní se zdravotnický personál často setkává s různými případy asociálních, nepřizpůsobivých, nebo dokonce agresivních projevů různých pacientů na pohotovosti. Povinností zdravotnického pracovníka je ale takovou situaci řešit profesionálně, přiměřeně a eticky. „A pokud to okolnosti vyžadují, tak i za asistence ochranky nebo policie,“ dodala mluvčí.

Uvedený incident podle ní mezi takové případy nepatřil. „Dotyčná osoba se bude zodpovídat v souladu s pracovněprávními předpisy,“ zdůraznila Krišková.

Tagy: