Další tvrdé útoky Ukrajinců, Rusové přišli o desítky vojáků. Činilo se i letectvo

Ukrajinci slaví další přesné zásahy. Například ukrajinské letectvo udeřilo na 20 nepřátelských míst, zničilo i ruský vrtulník a stíhačku. Činilo se také ukrajinské dělostřelectvo, které provedlo útoky na čtyři oblasti s koncentrací ruských sil a vojenské techniky. Spojené státy zvažují, že Ukrajině dodají obrněná vozidla Bradley.

Nový on-line článek naleznete pod tímto odkazem.

Během uplynulého dne provedlo ukrajinské letectvo obranných sil 20 úderů do nepřátelských oblastí a rovněž pět útoků na pozice protiletadlových raketových komplexů. Vyplývá to z nového hlášení ukrajinského generálního štábu ozbrojených sil.

Ukrajinci ve východním směru také za posledních 24 hodin zničili ruský letoun Su-25, vrtulník Ka-52 i bezpilotní letoun Orlan-10. Činilo se také ukrajinské dělostřelectvo, které provedlo údery na čtyři oblasti s koncentrací ruských sil i vojenské techniky a na dva ruské muniční sklady. Rusové podle Kyjeva ztratili za jediný den více než 800 vojáků.

Spojené státy uvažují, že Ukrajině dodají americká bojová vozidla pěchoty Bradley, potvrdil podle agentury Reuters americký prezident Joe Biden. Vozidla Bradley s výkonným kanónem používá americká armáda pro přepravu vojáků na bojišti od poloviny 80. let.

Biden ve středu odpověděl kladně na otázku novinářů, zda je možnost poskytnutí obrněných vozidel na stole. V prosinci o ní psala agentura Bloomberg.

Tagy:
válka Ukrajina on-line Krym Rusko Kyjev Sevastopol Moskevský Kreml válka na Ukrajině ABC News ruská invaze na Ukrajinu Kyrylo Budanov Bachmut Makijivka