Daniel a Julie Tannerovi: Zakladatelé projektu Platon Life představují vlastní ekosystém

Daniel a Julie Tannerovi: Zakladatelé projektu Platon Life představují vlastní ekosystém

KRYPTO MAGAZÍN: 15. 10. 2021

Svět se neustále vyvíjí a odpovědnost za planetu je na nás. Všichni se podílíme na vlastní budoucnosti. Je čas posilovat komunitní způsob života a více se zapojovat do sdílené ekonomiky prostřednictvím nejmodernějších nástrojů doby, což nám umožňuje digitalizace nebo také ekosystémy.

„Když jsme zaslechli, že existuje něco, jako je Bitcoin, okamžitě jsme se začali zajímat, co je to za měnu, jak funguje a hrozně nás to nadchlo. Přicházely však nové a nové otázky, na které jsme hledali odpovědi, až se zrodil nápad, že bychom mohli vyvinout naše vlastní krypto, a ještě ho vylepšit,“ říká Julie Tanner, jejíž parketou jsou mezilidské vztahy a diplomacie.

„Je to v podstatě propojení bankovního světa a mobilních aplikací. Dneska už zcela běžně lidé používají aplikace, nakupují jejich prostřednictvím, objednávají si jídlo“ snaží se více přiblížit Daniel Tanner jak prostupuje digitalizace do našich životů. Sám se od svých šestnácti let pohybuje v obchodě a ve světě financí a tak řadu let sleduje, jak se svět v této oblasti rozvíjí.

„Naše digitální měna nové generace se uchovává v digitální peněžence, která je zdarma a zřídíte si ji velice snadno, jako bankovní účet z pohodlí vašeho domova. Musíte se zaregistrovat, verifikujete svojí totožnost a potom se vám vlastně zřídí v našem ekosystému automaticky digitální peněženka. Pak už jen do peněženky nabijete digitální měnu a už můžete veškeré nástroje používat online. Samozřejmě dodržujeme veškeré standardní procedury vyžadované zákonem, které brání praní špinavých peněz,“ vysvětluje Daniel Tanner, jak jejich ekosystém funguje.

Zásadní však je pochopit nejdříve finanční svět obecně a teprve pak vstoupit do kryptosvěta, jsou to vlastně na sebe navazující segmenty, kdy se dá laicky říct, že klasický svět financí se propojuje s tím digitálním. Není to složité, ale bez edukace se může skoro každý dostat do úzkých. „Priorita pro nás je posilování finanční gramotnosti. To znamená, že bychom rádi lidem přiblížili, jak funguje systém financí, co jsou peníze, co je naše platforma, jak funguje, co si kde mohou nakoupit, prostě jim chceme pomoci se zorientovat ve světě kryptoměn, kterých je velké množství. Při bezplatné konzultaci se lidé dozví, kde si je mohou koupit, proč je to výhodné a za jaké ceny,“ říká Julie Tanner.

Nově manželé Tannerovi pracují i s uměleckými předměty. Vytvořili a spustili aukční portál, který bude nabízet řadu uměleckých a i sběratelských artefaktů a výjimkou nebudou ani skutečné skvosty, které nikde jinde neobjevíte. „Usilujeme o vytvoření širokého spektra aukčních nabídek. Začali jsme od malých autíček, vlastně na vaše příhozy aktuálně čeká Matchbox z roku 1950 nebo třeba Sneakers boty z limitované edice, což je výlučně sběratelská záležitost a začínáme někde okolo půl milionu korun, protože jsou doopravdy celosvětově ojedinělé. Postupně budou v nabídce také obrazy, sochy a jiná umělecká díla,“ popisují společně Tannerovi nový projekt.

Aukce se podobá všem běžným online aukcím. Pokud jste přihlášení, můžete přihazovat k vyvolávací ceně minimálním příhozem. U vybraných položek je možný také okamžitý nákup „buy now“, ovšem za vyšší cenu. V případě, kdy se nepodaří zájemci konkrétní předmět vydražit, může si coiny opět proměnit za české koruny nebo do nějaké fiat měny, kterou Platon Life akceptuje.

Pokud budete potřebovat s čímkoliv pomoci, je vám plně k dispozici oddělení podpory pro zákazníky, na telefonu, e-mailu nebo osobně.

Tagy:
projekt finance Bitcoin peněženka kryptoměna Daniel Tanner Platon Finance PlatonCoin Julie Tanner Krypto Magazín Matchbox